Стотици българи може да „изгорят” с резервации за новогодишната нощ заради фалшив сайт

Стотици българи може да „изгорят” с резервации за новогодишната нощ заради фалшив сайт
A A+ A++ A

Десетки, а може би стотици българи ще „изгорят” с кувертите си за новогодишната нощ. За това алармират хотелиери, които разбрали, че платформа продава пакети за техните хотели, но без съгласието им. Част от потърпевшите мениджъри дори лично резервирали пакети в своите хотели, при положение че отдавна свободни места няма.

Така направил и Кристиян Киров, който управлява хотел край Бургас. След като колеги от Батак му сигнализирали за сайта, той влязъл и резервирал несъществуващи свободни места за Нова година. Получил потвърждение от уеб страницата и дори телефонно обаждане. „Получаваш потвърждение на имейл адрес и проформа фактура, която трябва да платиш по банков път”, обясни Киров. Той каза, че си е направил собствено разследване. Оказало се, че фирмите са регистрирани на името на малоимотни граждани.

Първа в истинността на платформата се усъмнила жена от Стамболийски. „Първо се усъмнихме в цената, защото сме търсили много вили и луксозна за такава цена е просто шокиращо. Другото, което ни усъмни, беше, че плащането трябва да е на 100%”, споделя Таня Никлева. Въпреки това жената водила дълга кореспонденция с лъжливия сайт, но позвънила и в самата вила. Тогава разбрала, че е жертва на опит за измама.

Хотелиерите са подали сигнал до вътрешния министър Калин Стоянов, който, по думите им, веднага се заел със случая. След като са измамата е уведомен отдел „Киберпрестъпления” към МВР, платформата е блокирана и вече е започнало разследване, разказва НОВА.



#фалшив сайт #резервации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници