Диана Дамянова: Пеевски е незаобиколим фактор и ще продължи да бъде такъв

Диана Дамянова: Пеевски е незаобиколим фактор и ще продължи да бъде такъв

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Картината не е черно-бяла и истината е, че ние се движим не по учебник. Правим коалиция, която наричаме некоалиция, скриваме от избирателя си - и трите партии го правят - действителното положение и се опитваме да изглеждаме все едно само едните управляват, а другите само подкрепят. Нещо, което е видно, че не е вярно. Това каза пред БНТ PR експертът Диана Дамянова, която се грижеше за имиджа на ПП и Кирил Петков, но напусна сърдита.

"Това нанася вреда и на двете. Първо нанася вреда на ПП-ДБ, които очевидно са "изнасилени" от време на време да извършат или да не извършват неща. От друга страна, това започва да дискредитира и ГЕРБ, защото те някак си все по-явно влизат в управлението. Затова е дошъл моментът да се сключи една истинска коалиция."

По думите ѝ, става въпрос за едно политическо правителство, в което всичко е разписано и тогава скандалите ще се решават по споразумение и няма да са толкова публични.

"Те изживяват един детско-юношески период на своята не-коалиция и съвсем скоро трябва да стигнат до истинското решение. Коалиционните правителства по принцип са хубави, защото предполагат взаимен контрол и когато има такъв контрол между сравнително противоречащи си партии, това води до по-добро бъдеще на страната."

По отношение на конституционната реформа, Дамянова каза, че тя ще приключи до Коледа и вероятно през март ще започне ремонт на направените промени, защото има много промени, които ще бъдат приети набързо:

"Затова, това правителство и този парламент ще имат още много работа, защото през пролетта ще видят недъзите на някои от поправките."

Според Дамянова, в ПП-ДБ обичат да казват "хоп преди да са скочили" и не трябва да правиш съобщения за оставки, които няма да получиш. Това не създава усещане за стабилност и доверие.

"В новия сценарий, новият Пеевски казва само неща, които ще се случат и които ще бъдат направени. Това създава един ореол около него. В момента той е човек, който успява да комуникира по начин, който създава впечатлението, че той взима решенията."

По нейните думи, Пеевски е незаобиколим фактор и ще продължава да бъде такъв и в бъдеще, цитира я "24 часа".


#Диана Дамянова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници