Годината на Дракона идва: Eто всичко, което трябва да знаем за 2024 -а

Годината на Дракона идва: Eто всичко, което трябва да знаем за 2024 -а

Pixabay

A A+ A++ A

2024 е година на Дървения дракон, започваща от 10 февруари 2024 г. (китайска Нова година) и завършваща на 28 януари 2025 г.

Най-щастливите китайски зодии през 2024 г. ще бъдат Маймуните, Петлите и Прасетата. След това, с не толкова много късмет, идват Волове, Зайци, Кози и Кучета.

Драконът символизира сила, благородство, чест, късмет и успех в традиционната китайска култура. Драконът е свръхестествено същество без паралел по талант и съвършенство.

Личността на Дракона: Уверен, интелигентен...

Сред животните от китайския зодиак Драконът е единственото въображаемо животно. Китайският дракон е най-жизненият и могъщ звяр в китайския зодиак, въпреки че Драконите имат скандална репутация като притежаващи остър език, пише Vesti.bg.

В древни времена хората са смятали, че Драконите са най-подходящи да бъдат лидери на света с техните характерни черти на господство и амбиция. Надарени с вродена смелост, упоритост и интелигентност, Драконите са ентусиазирани и уверени. Те не се страхуват от предизвикателствата и са готови да поемат рискове.

Въпреки това Драконите понякога се смятат за агресивни, а ядосаните Дракони не са отворени за критика. Не се смятат за дразнещи и арогантни. Вместо да следват традицията, те се стремят към гладко бъдеще.

Какъв тип „дракон“ сте вие?

В китайската теория на елементите всеки зодиакален знак е свързан с един от петте елемента: злато, дърво, вода, огън или земя, което означава, че Дървеният дракон например се появява веднъж на 60-годишен цикъл.

Неща, които ще донесат късмет на драконите:

Щастливи числа: 1, 6 и 7

Щастливи дни: 1-ви и 16-ти от всеки месец по китайски лунен календар

Щастливи цветове: злато, сребро, сиво бяло

Прогнозите за 2024 г.

Дракони, съдбата ви ще бъде повлияна от известно противопоставяне на Тай Суй (Звездата на епохата), но няма нужда да се притеснявате твърде много, защото тази година за вас ще се погрижат и щастливи звезди. С помощта на щастливата звезда Юе Де развитието на вашата кариера ще върви гладко.

Финансовият ви път, определен от зодията, ще се развие в добра посока, особено в областта на приходите, които ще бъдат значително подобрени.

Неомъжени Дракони, ще срещнете много неуспехи в процеса на взаимодействие с противоположния пол и лесно ще се чувствате обезсърчени от перспективите за брак. Отношенията ви ще бъдат обтегнати през тази година, особено между съпрузи и съпруги и често ще има кавги за дребни неща в живота.

Може да изпитате някои предизвикателства, свързани с лошия ви общ късмет. Може да се сблъскате с определени ограничения и трудности поради сблъсъка с енергията на Тай Суй. Въпреки това ще има и щастливи звезди, които могат да осигурят защита и подкрепа на Драконите.

Дракони, можете да останете оптимисти по отношение на перспективите си за кариера. Въпреки общата липса на късмет, ще има възможности за растеж и успех в професионалния ви живот.

Щастлива ли е годината на Дракона през 2024 г.?

2024 г. е година на произхода на живота. Дракони, съветваме ви да бъдете по-внимателни във всички аспекти на живота си през 2024 г. По-добре е да обърнете специално внимание на конкуренцията на работното място и да останете усърдни и отдадени, освен това да се грижите добре за тялото си.

Любовна съвместимост на драконите: Съвместим ли е тя/той с вас?

Всеки животински знак има свои уникални характеристики. Любовната съвместимост според китайския зодиак отчита характеристиките на всяко животно. Само тези, чиито характеристики си пасват добре, могат да бъдат добри партньори.

Най-подходящи зодиакални знаци с Дракон: Плъх, Маймуна или Петел

Най-малко съвпадащи зодиакални знаци с Дракон: Куче

Най-подходящите кариери за Дракони

Драконите обичат да приемат предизвикателства и да поемат рискове. Някои подходящи професии включват: журналист, учител, учител, адвокат, инженер, архитект, брокер и продавач.

Известни хора от годината на Дракона

Чарлз Дарвин: роден на 12 февруари 1809 г., Земен дракон

Брус Лий: роден на 27 ноември 1940 г., Златен дракон

Джон Ленън: роден на 9 октомври 1940 г., Златен дракон

За разлика от западната култура, Драконът в китайската култура е митично, благоприятно и върховно същество. В китайската митология Драконите имат голяма сила да контролират вятъра и дъжда, да се реят в небето и да преобръщат реки и морета, както и да носят просперитет на света.

Тъй като се смята, че са от полза за земеделието в едно земеделско общество, Драконите се считат за могъщи талисмани, комуникиращи между небето, земята и хората, за да донесат хубаво време и следователно изобилни реколти и богатството .

Ето защо в древни времена императорите са били смятани за истински дракони и синове на небето, а китайците са смятани за потомци на дракони. За да се прекланят пред достойнството и божествеността на драконите, древните в Китай са поставили дракона в китайския зодиак и той отдавна е най-популярното зодиакално животно в Китай. Много китайски двойки избират да имат бебе в годината на Дракона.

Годината на Дракона в китайския календар е свързана с мощ, успех и щастие, но за хората, които се приспособяват, борят и умеят да използват момента. За останалите, тя ще бъде трудна, превратна и тревожна. Смята се, че родените под знака на Дракона имат изключителни творчески способности и лидерски умения.

През 2024 г. можем да очакваме нарастване на себеутвърждаването и смелостта при постигане на целите ни. Това може да е подходящо време да поемете нови предизвикателства и да реализирате амбициите си.

Като цяло, 2024 г. според китайския хороскоп обещава да бъде интересна и пълна с възможности. Приканва ни да погледнем на света около нас от нова перспектива и да направим положителни промени в живота и околната среда.

А ето и точно кои зодии ще имат най-много късмет през новата година според китайския хороскоп:

Плъх - 2024 ще бъде време на творчески разцвет и себеизразяване. Под влиянието на Дракона ще почувстват прилив на енергия и вдъхновение, за да реализират своите идеи. Може да е свързано с творчески проекти, хобита или дори предприемачески дейности. Важно е да не се страхувате да експериментирате и да търсите нови начини за себеизразяване.

Бик - През 2024 ще се появят много възможности, които ще им помогнат да се развият професионално и да намерят любов. Тези от тях, които са сами е вероятно да привлекат партньор, а тези, които са обвързани е възможно да решат да се сгодят или да имат деца.

Маймуна - 2024 ще бъде време на растеж и положителни промени. Под влиянието на Дракона трябва да обмисли нови области на развитие, като обучение или пътуване. Това също е добър момент да разширите хоризонтите си и да намерите нови начини за постигане на целите си.

Петел - 2024 ще бъде време на духовно израстване и себеоткриване. Под егидата на Дракона, Петлите ще бъдат склонни към вътрешно размишление и търсене на дълбок смисъл. Това е добър период за изучаване на духовни практики, пътуване или обучение. Важно е да слушате интуицията си и да се стремите към хармония в себе си, пише еdna.bg.

Дракон - това е една от най-късметлийските зодии през 2024 г. Те ще се радват на добро здраве и благоденствие. Вероятно ще се чувстват изпълнени с енергия, което ще им помогне с любовния живот и постигането на цели, свързани с кариерата си. Идеален талисман не само за тези, а за всички китайски зодии е фигурка или статуетка на прасе. Смята се, че по този начин хората могат да привлекат към себе си богатство и благоденствие.

#Годината на Дракона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници