Теодора Георгиева е новият шеф на „Набуко“ в България

Теодора Георгиева е новият шеф на „Набуко“ в България
Теодора Георгиева има опит в българската газова индустрия от над две десетилетия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Теодора Георгиева е новият управляващ директор на „Набуко Газ Пайплайн България“ ЕООД, съобщиха в петък от дружеството.

Георгиева поема поста от Марий Косев. Райнхард Мичек, изпълнителен директор на „Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл“ ГмбХ заяви: „С удоволствие посрещаме г-жа Георгиева в „Набуко“. Опитът й в газовата индустрия в България ще даде едно сериозно предимство на проекта „Набуко“.

„Тя ще бъде идеалното допълнение към вече сериозно напредналия проект в България. Бих желал също да благодаря на г-н Косев за неговия ценен принос“, добави Мичек.

„Набуко“ е проект от огромно значение за България по отношение на икономическите ползи и диверсификацията на енергийните доставки. Очаквам добре да се сработим с висококвалифицирания екип на проекта и с инвеститорите“, каза от своя страна пък Теодора Георгиева.

„Набуко“ е много напреднал проект в България и аз ще допринеса с управленския си опит и финансовите си познания, за да гарантирам по-нататъшното му развитие“, посочи тя.

Теодора Георгиева има опит в българската газова индустрия от над две десетилетия.

След като се включва в екипа на „ОМВ България“ през 1999 г. като финансов директор, тя служи и като управляващ директор на компанията от 2004 до 2012 г.

Георгиева е завършила „Финанси“ в Университета за национално и световно стопанство в София през 1994 г.

#Теодора Георгиева #Набуко #България #Марий Косев #Райнхард Мичек #ОМВ #Университет за национално и световно стопанство #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай