Хебър изхвърли Левски от Купата на България

Хебър изхвърли Левски от Купата на България

Sportal.bg

A A+ A++ A

Отборът на Хебър отстрани Левски на осминафиналите за Купата на България по футбол, след като спечели с 2:1 на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик.

През първото полувреме домакините бяха по-активният отбор. Най-чистото положение пропусна младежкият национал Георги Николов, който в 6-ата минута стреля с глава след корнер от малкото наказателно поле, но вратарят на „сините“ Пламен Андреев отрази удара.

В 66-ата минута Хебър получи дузпа, отсъдена от главния съдия Васимир Ел-Хатиб за фаул на Жереми Петрис срещу Олексий Збун. Ангел Бастунов бе точен от наказателния удар.

Играчите на Левски реагираха незабавно. В 80-ата Уелтън стреля мощно, но топката премина покрай вратата на Матвей Игонен. В 87-ата минута резервата Марин Петков започна бърза контраатака и подаде на Уелтън в наказателното поле, чийто удар срещна дясната греда.

В първата минута на добавеното време бразилецът Уелтън най-после се разписа, след като проби от ляво и простреля вратата на Хебър.

Развръзката дойде в деветата минута на добавеното време - топката достигна до юношата на "сините" Атанас Кабов, който се оказа сам срещу вратаря Андреев и го преодоля с шут с левия крак за крайното 2:1 за Хебър.

От 17:30 часа в друг осминафинал носителят на трофея Лудогорец приема Локомотив (Пловдив).

#Хебър #"Левски" #Купата на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници