Огромна вест за феновете на Левски

Огромна вест за феновете на Левски
A A+ A++ A

Опитите на ръководството на Левски да задържи с дългосрочен контракт крилото Уелтън са на път да се увенчаят с успех. Мениджърите на играча пристигнаха у нас за финални преговори с шефовете, пише „Тема Спорт“.

Фланговият нападател бе привлечен в началото на 2022 година по изричното настояване на треньора Станимир Стоилов. Той пристигна от бразилския третодивизионен Ботафого-ПБ. Преди него от същия тим на „Герена“ акостира левият бек Цунами. Уелтън сложи подпис под договор със сините за 3 години – до края на 2025. Тоест, само след месец той ще влезе в последната година от контракта си.

Шефовете на Левски искат този път да действат бързо, за да не се стигне до сегашната ситуация с десния защитник Жереми Петрис и Андриан Краев. Двамата са със споразумения до лятото, като на няколко пъти отхвърлиха предложения за нови – такива имаше още в началото на кампанията. Така най-вероятно по време на зимния трансферен прозорец Левски ще ги продаде за ниски суми, за да не ги изпуснат без пари след края на сезона.

Наред с преговорите по условията на новия контракт на Уелтън агентите му ще запознаят шефовете на столичани и с какви запитвания има за футболиста. Той правеше много силна есен, преди да се контузи в домакинството на Черно море (1:0). Тогава бразилецът получи травма в глезена. Фланговият нападател обаче вече е напълно възстановен и се очаква да стартира като титуляр в съботния мач с Локо Пд. Срещата на „Герена“ е от 17:30 часа. Уелтън има 2 гола в 14 двубоя в елита, както и 2 попадения в 6 сблъсъка в Лигата на конференциите.

#"Левски"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници