Характеристики на сънищата: Какви сигнали ни изпраща тялото и подсъзнанието?

Характеристики на сънищата: Какви сигнали ни изпраща тялото и подсъзнанието?

pixabay

A A+ A++ A

Когато спим, нашият мозък продължава да работи. Видът на сънищата, които той формира, може да разкаже много за даден човек, неговия характер, живот, страхове или навици. Нека да разберем какви сигнали ни изпраща подсъзнанието чрез сънищата.

Черно-бели и цветни сънища
Много хора са чували, че не всички хора сънуват цветни сънища. Преди се смяташе, че почти всеки сънува черно-бели, но и това не е вярно. С развитието на технологиите и цветните изображения на телевизорите и екраните все повече хора започнаха да имат цветни сънища.

Невероятно ярки и цветни сънища често се сънуват от тези, които наскоро са се отказали от пушенето. Това се дължи на производството на серотонин. Учените смятат, че това се отнася и за тези, които наскоро са се отървали от други лоши навици.

Мъжете и жените имат различни сънища
Мъжете са по-склонни да виждат други мъже в сънищата си. С тях се карат, влизат в конфликти и срещат противопоставяне. Това се дължи на факта, че подсъзнанието на мъжете е настроено да решава проблеми и да гарантира сигурност. Жените виждат приблизително еднакъв брой хора от своя и противоположния пол. Промяната в една или друга посока не играе особена роля.

Тревожни сънища
Тревожните сънища се виждат предимно от хора, които се тревожат много в реалния живот. Ако имате спокойни сънища, това означава, че в реалния живот нивото на стрес и негативизъм в момента е на приемливо ниво за психиката.

Сънища, които забравяме
Ако забравите повечето сънища, които виждате през нощта, значи психиката ви е в идеален ред. Фактът, че помните почти всеки сън, показва психически проблеми. Същото важи и за неспособността изобщо да сънуваме.

Ако си лягате много късно, освен това сте уморени и спите малко, тогава сънищата ви вероятно ще бъдат обезпокоителни. Чучулигите, според статистиката, имат кошмари 70-80% по-рядко от совите.

Хъркане и сънища
Хъркането и сънят не могат да съществуват едновременно, така че ако човек хърка през нощта, тогава можете да сте почти сигурни, че той не сънува. Ако не сънувате, тогава има голяма вероятност да хъркате през нощта.

Спорт и сънища
Приятните сънища и като цяло здравият сън са по-характерни за хората, които се занимават с умерени кардио тренировки. Упражнявайте се, за да заспите по-бързо, да спите добре и да се наслаждавате на съня си.

#сънищата са нашите страхове #сънища #Сън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници