Тошко Йорданов: Сглобката вкарва страната в ужасна криза

Тошко Йорданов: Сглобката вкарва страната в ужасна криза

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

"Сглобката" вкарва страната в ужасна криза. Тя не е евроатлантическа - това e сглобка "Магнитски" и за финансови интереси, заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Има такъв народ" е евроатлантическа партия, но сме опозиция. Под формата на евроатлантизъм се оформя едно голямо разграбване на държавата - това е истината", подчерта той.

"Скандалите между тях са винаги за пари - това е другата опорна точка, която ги събира. В момента, в който се сблъскат за някакви пари кой да ги усвои, се получава криза, след което се събират хора, които се арестуваха преди по-малко от година, разбират се как ще се разделят парите и сглобката отново се закрепва", обясни Йорданов и даде пример с избора на шеф на НЗОК.

Според него, в скандалите около Здравната каса са намесени корпоративни интереси, които нямат нищо общо със здравето на хората.

"Предвидено е да се дадат над 2 млрд. за лекарства. Преди 3 години са били 1,2 млрд. За тези 3 години не се използват повече лекарства, нито се дават на повече пациенти, но цената е с 800 млн. повече. Не се изписват т. нар. генерични лекарства, изписват се по-скъпи лекарства и така се изхарчват парите", отбеляза Тошко Йорданов.

Имаше голяма криза с част от лекарствата, защото се изнасяха, каза още той и допълни:

"Има секретен доклад на ДАНС по темата за износа на лекарства. Чудовищни суми са реализирани от износа на лекарства по начин, който не е трябвало да се случва. Това не е възможно да стане без чиновниците по веригата да са знаели. Това обяснява защо е тази битка за 8 млрд. в Здравната каса."

По думите му, този износ е бил реализиран от началото на година до сега.



#Тошко Йорданов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници