Дами хванаха куки и кълбета за плетеници срещу зимната скука

Дами хванаха куки и кълбета за плетеници срещу зимната скука

ФБ/Цвети Минкова

A A+ A++ A

Нестандартен начин да отбележи 9-годишнината от създаването на страничката си за плетива "Плетеница” във Фейсбук с близо 20 000 последователи намери чаровната Цвети Минкова.

Тя събра свои последователи в столичното KaRe-Arte, където почерпи за рождения ден с уникална торта с морков и канела и с шоколадови сладкиши, и демонстрира на живо различни техники на плетене, а гостите й се превърнаха в прилежни ученички, които следваха умелите й движения. Всяка от тях получи за спомен специална кука за плетене с панделка.

Хубавата блондинка от години се занимава със създаването на всякакви плетени красоти – от шалове и шапки до огомни одеала в стил пачуърк, като дава напълно безплатни видео уроци и в ютюб канала си, където пък за 3 години има 7 хиляди последователи, които се учат как да плетат. "Видео уроците са напълно безплатни и по този начин, мисля, че всеки, който по-сериозно се захване с плетките, всъщност получава в ръцете си един занаят, с който спокойно може да допълва семейния бюджет или дори да се издържа”, разяснява Цвети, която е приела плетенето за свое призвание, а обучнието на желаещи - за мисия.

Урокът на живо събра дами от най-различни възрасти и професии - от преподавател в НБУ и мениджър до домакиня, включително детенце, което заедно с майка си се учеше да кръстосва преждата. Гостите хванаха пъстроцветните кълбета, за да наченат различни плетки под вещото ръководство на Цвети. За повечето от тях това бяха първите стъпки в ръкоделието с "Плетеница”.

Няколко часа в приятна компания, обединена от общо хоби, жените изучаваха с огромно желание и усърдие занаята, практикувайки едновременно с това, различни техники.

В края на импровизираната седянка Цвети си тръгна с букети цветя, а ученичките й отнeсоха у дома позитивизма от срещата и знанията, получени по време на урока-празненство в уютното заведение.

Уъркшопът бе толкова вдъхновяващ и така се хареса и на учителя, и на учениците, че Цвети се зарече да превърне в традиция събиранията на "Плетеница”.

Снимки: ФБ/Цвети Минкова

Novinite.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници