БСП пита с колко поевтинява газът към 31 декември 2012 г.

БСП пита с колко поевтинява газът към 31 декември 2012 г.
Никой не каза с колко поевтиняват газовите доставки спрямо 31 декември 2012 г., отбеляза депутатът от БСП и бивш министър на енергетиката Петър Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Никой не каза с колко поевтиняват газовите доставки спрямо 31 декември 2012 г., отбеляза депутатът от БСП и бивш министър на енергетиката Петър Димитров.

В коментар на подписаните в четвъртък договори с „Газпром“, в резултат на които цената на руския газ за България трябва да падне със задна дата от 1 април 2012 г., Петър Димитров посочи, че управляващите говорят само за периода от 2013 г., предаде БГНЕС.

За информацията от кабинета „Борисов“, че цената на газовите доставки ще падне с 20% от 1 януари 2013%, червеният депутат обясни, че тези 20% се получават, като се броят 11% плюс намалението на нефтените деривати, по които се определя цената по формулата.

„По бензиностанциите почти непрекъснато намалява цената на дизела и цената на бензина. Предполагаме, че са събрали 11 плюс 9 и от 1 януари 2013 г. обявяват намаление на цената с 20%“, обясни Петър Димитров.

„Но никой не каза с колко се намалява цената на газовите доставки спрямо 31 декември 2012 г. и това е въпросът“, допълни още той.

Затова Петър Димитров е категоричен, че цената на газа ще остане непроменена до 31 декември 2012 г.

#Русия #България #газ #депутат от БСП #Петър димитров #„Газпром“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници