Очаквано: Пеевски се кандидатира за лидер на ДПС (ВИДЕО)

Очаквано: Пеевски се кандидатира за лидер на ДПС (ВИДЕО)

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Делян Пеевски се е кандидатирал за председател на ДПС. Дали ще бъде избран ще стане ясно на 24 февруари, когато ще се проведе Национална конференция на партията. Именно тогава ще бъде избран новият лидер на движението.

"Господин Доган има грип и си е вкъщи. Той е казал това, което е преценил, аз не мога да коментирам. На 24 февруари ще е нашата национална конференция", това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски след заседанието на Централния съвет на ДПС.

Централният съвет на ДПС се събра днес на заседание, за да насрочи датата на Националната конференция на партията, напомня "24 часа". На съвета дойдоха членовете на широкото ръководство на партията. Сред тях са депутатите на ДПС, доскорошният кмет на Кърджали Хасан Азис, евродепутатът Илхан Кючюк, Сезгин Мехмед, Ахмед Ахмедов, който подаде оставка като зам.-председател на Централния съвет два дни след оставката на досегашния лидер на движението Мустафа Карадайъ.

Делян Пеевски откри сам началото, след което заседанието продължи при закрити врата.

"Делян Пеевски е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца, защото с неговата комбинативност, медиаторски умения и хиперактивност върна центъра на властта в парламента. Превърна се в желан партньор", това се казва за Пеевски в словото си пред Централния съвет Ахмед Доган.

Оставката на Карадайъ Доган определи като "изненадваща". Каза обаче, че той има значителен принос за ДПС.

#Делян Пеевски #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници