НС отхвърли искането в тридневен срок да бъде прекратена дерогацията за руския петрол

НС отхвърли искането в тридневен срок да бъде прекратена дерогацията за руския петрол
A A+ A++ A

Парламентът отхвърли искането в 3-дневен срок да бъде прекратена дерогацията за внос и преработка на руски петрол. "За" гласуваха 94-ма депутати от ГЕРБ-СДС и ДПС, а 55 гласа "против" дойдоха от "Възраждане" и БСП, като от ПП-ДБ се въздържаха, а ИТН не участваха в гласуването.

"Разликата между спиране на рафинерията на 1-ви януари и 1-ви март са допълнителни между 50 и 100 млн. лева приход за българската държава. Аз лично не вярвам, че при вашето предложение - след три дни да прекъсне тази дерогация - ние няма да имаме огромен проблем с цените на горивата в България", посочи Кирил Петков от ПП-ДБ.

След гласуването Хамид Хамид от ДПС заяви:

"Вече и уличните кучета в Брюксел знаят, че България е "троянския кон" на "Лукойл". Вината е на тези двама министри, колкото е възможно по-дълго време да бъде удължен срока на дерогация. Затова, г-н Петков, ваша е отговорността да поискате оставката на тези двама министри. ДПС обясни подкрепата си към правителството, когато то се сформираше, мисля, че тогава бяхме категорични и ясни, че даваме шанс на едно парламентарно мнозинство, което да направи определени промени в Конституцията. Оттам нататък сме заявили, че в това правителство подкрепяме само Мария Габриел. Точка!".

Веднага след това депутатите от ГЕРБ-СДС и ДПС напуснаха пленарната зала.

Това все още не позволява да бъде гласуван вота на недоверие за провал на правителството в сектора "Сигурност".

#НС #дерогация #руски петрол #"Лукойл"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници