ВИДЕО Протестът срещу БФС: Кръв, пребити, хвърчат линейки, гори полицейски бус (ХРОНОГРАМА)

ВИДЕО  Протестът срещу БФС: Кръв, пребити, хвърчат линейки, гори полицейски бус (ХРОНОГРАМА)

Стоп кадър/24 часа

A A+ A++ A

Футболните фенове на различни клубове от страната, сред които на ЦСКА и "Левски", безпрецедентно се обединиха и излязоха на протест срещу 18-годишното управление на Борислав Михайлов в БФС. В същото време на националния отбор на България предстои европейска квалификация срещу Унгария при закрити врата на стадион "Васил Левски" от 19 часа. Полицията в София пък взе безпрецедентни мерки, за да не допусне привържениците в подстъпите на спортното съоръжение, което се остане празно.

21,10 часа

Приключи срещата Унгария - България, а заедно с нея се успокои и обстановката около протеста. Към края на мача размирици в близост до стадиона нямаше.

20,30 часа

Напрежението пред Министерството на спорта ескалира. Там имаше привидно спокойна тълпа, която скандираше "Оставка", но обстановката бързо ескалира, когато феновете запалиха кофи. Полицията се насочи към тях, а пред кафето срещу Министерството имаше бой. Хора бяха извеждани директно от заведението.

Полицай разпръскваше и насочваше гражданите, които преминават по тротоарите. Покрай размириците с феновете пострадаха журналисти, фотографи и преминаващи граждани, които бяха напръскани със спрей.

Кметът Васил Терзиев пристигна пред ММС, за да разговаря с протестиращите. Призова ги да да се приберат по домовете си, след което се насочи към стадиона, където ще говори.

20,20 часа

Общо 12 души са пострадали при протеста. По първоначална информация двама или трима са с по-тежки наранявания. Това съобщиха пред БТА от Центъра за спешна медицинска помощ в София.

20,13 часа

Сред размириците се завърнаха обикновените фенове, които се събраха пред Министерството на спорта. Те скандират "Оставка".

20,01 часа

Зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов съобщи, че има ранени полицаи при безредиците. Те са били замеряни с камъни и фойерверки. От СДВР казаха, че това са "безпрецедентни вандалски прояви и агресия".

На място са изкъртени колчета, има набези по коли. В резултат на това има много контузени полицаи, но те са с леки наранявания. В част от протестиращите са намерени части от коктейли "Молотов", каза още Иванов.

19,40 часа

Има арестувани мъже. Те са с белезници пред Министерството на спорта.

19,00 часа

Мачът започна. Феновете запалиха няколко кофи за боклук и отново тръгнаха към полицията. Въз входа на блок на "Гурко" човек е пребит зверски от полицията. Не се знае какво е състоянието му. Идва линейка към мястото. Бесни фенове потрошиха полицейски бус на "Васил Левски" до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове и всичко вътре. След това го запалиха, скандирайки "къде ви е водата сега". Има сигнали и за бити деца, предава "24 часа".

18,40 часа

Полицията предприе мерки и изтласка всички протестиращи по ул. "Гурко". Започна да разпръсква феновете. Органите на реда започнаха да налагат с палки и да пръскат със спрей - и тези на първа линия, но и минувачите, чак към сградата на Министерството на спорта. Има хора, стоящи със семействата си на тротоара, с наранявания. Един човек е със счупена ръка от удар с палка.

18,20 часа

Напрежението около стадиона рязко ескалира. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Полицията изкара водното оръдие на барикадата и предупреди, че ако не спрат, ще бъде употребена сила.

17,50 часа

Протестиращите пеят химна и искат оставка.

17,40 часа

Феновете на ЦСКА блокираха ключово кръстовище в близост до стадион - "Орлов мост".

17,30 часа

Български и унгарски фенове идват заедно на протеста срещу ръководството на БФС около Националния стадион "Васил Левски". Всички подстъпи към "Евлоги Георгиев" - от "Драган Цанков" и от "Орлов мост" са блокирани от полицията. Всички фенове ще бъдат събрани в зоната от Министерството на спорта (бул. "Васил Левски") по ул. "Гурко", малко преди "Евлоги Георгиев".

17,00 часа

Униформените са оформили периметър около Националния стадион от Орлов мост, край паметника на Съветската армия и в Борисовата градина пред стадиона на ЦСКА "Българска армия" и около спирката на градския транспорт на ъгъла на булевардите "Драган Цанков" и "Евлоги Георгиев".


#футболни фенове #протест #БФС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници