Как да отучите мъж от лошите му навици като въздействате върху подсъзнанието

Как да отучите мъж от лошите му навици като въздействате върху подсъзнанието

pixabay

A A+ A++ A

Дамите, които искат да отучат своите избраници от вредни зависимости, могат да се възползват от съветите на психолозите. И по точно как да въздействат върху подсъзнанието на мъжете и неусетно да ги променят към по-добро.
Ето ефективен начин да повлияете на половинките си по такъв начин, че те да осъзнаят вредата от своите зависимости и сами да искат да се отърват от тях. Борбата с лошите навици на съпруга ви може да бъде разделена на няколко етапа, всеки от които ще ви доближи до целта ви.

1. Трябва да започнете с разговор. Не всички мъже разбират, че са обладани от един или друг вреден навик. Жените трябва директно да кажат всичко, което не ги устройва: разхвърляни чорапи, вдигната тоалетна седалка, петна от чаши по масата... Всеки лош навик е склонен да остане незабелязан, така че мъжът трябва да „отвори своите очи.”

2. Методът с камшик няма ефект върху подсъзнанието на мъжа. Трябва да запомните една проста истина: комплиментите и похвалите ще бъдат същият морков, който ще помогне на мъжа да се отърве от всичко, което дразни неговата сродна душа. Връзката „свършено-похвалено“ бързо ще се установи в подсъзнанието, което означава, че скоро след прилагането на стратегията мъжът ще се наблюдава внимателно и ще поеме по пътя на корекцията.

3. Находчивостта и изобретателността на жената могат да помогнат да се пребори с лошите навици на съпруга си без използването на „тежки оръжия“: писъци, истерии, ултиматуми. Ще бъде достатъчно да се подиграете на невнимателния си съпруг, като по този начин повлияете на неговото подсъзнание. Например, чорапите могат да бъдат сложени на куп и след това представени на адресата в домашно направен колет с надпис „биологично оръжие“. Можете да подходите към много лоши навици с хумор, защото борбата с тях с усмивка е много по-приятна, отколкото предизвикването на постоянни скандали и разправии. Милите бележки, оставени на видни места, ще помогнат на мъжа да изкорени лошия навик. Те могат да бъдат съставени под формата на хумористични стихотворения на възхвала, така че мъжът не само да се поправи, но и да го прави с удоволствие.

4. Друга точка за влияние върху подсъзнанието на мъжа са историите за това как животът му ще се промени след отказване от вредните зависимости. Тук може да се използва дори сплашване, но предпазливо: за влошено здраве, намаляване на мъжкото либидо, растеж на „бирено коремче“. Всеки лош навик който няма добър ефект върху здравето, ще изчезне, ако го замените с нещо полезно: правилно хранене, посещения на фитнес зала. Освен това на мъжа може да бъде обещан дългоочакван подарък в замяна на отказ от нещо вредно.

Коварството на жената на определен етап може да срещне провокация от мъжа. Всичките му уверения, че не е в състояние да се промени, са лъжи, основани на мързел. Всички опити за „започване от утре“ също трябва да бъдат пресичани в зародиш. Една жена може да улесни задачата за своя избраник, ако самата тя даде пример: откаже пушенето, започне да прави упражнения сутрин и т.н.

Жените трябва да помнят, че на мястото на лошия навик за известно време се появява празнота, която е важно да се запълни с нещо полезно. Такава подмяна веднъж завинаги ще освободи мъжа от всичко, което дразни и влошава качеството му на живот. Вместо да се дразните отново, че съпругът ви играе компютърни игри, трябва да поставите пред него билети за кино, покана за забавно събитие, например. Заменени с полезни, лошите навици бързо ще бъдат забравени.

Всяка жена може да поддържа хармония в една връзка без скандали и караница. Просто трябва да се доверите на вътрешния си глас и също така да не забравяте да уважавате мъжа и тогава всеки проблем ще бъде разрешим.

#вредни навици #навици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници