Майките и безработните – приоритети на социалния министър за 2013 г.

Майките и безработните – приоритети на социалния министър за 2013 г.
Младенов коментира още, че ще продължават да се полагат максимални усилия за изграждането на възможно най-много детски заведения. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Приоритетът на правителството за следващата година е увеличаването на заетостта в страната, заяви социалният министър Тотю Младенов.

Младенов каза, че вече се е разпоредил да се отворят 600 приемни на Агенцията по заетостта в малките населени места, за да могат безработните да заявяват желанието си за намиране на работа по-лесно и бързо, предаде Нова телевизия.

Той подчерта, че вниманието на социалните власти в момента е насочено главно към младите хора до 29 години, гражданите на възраст над 55 години и хората с увреждания.

„Предвидени са 452 млн. лева за обучение и квалификация на тези граждани“, информира министърът, като добави, че по-възрастните се наемат по оперативни програми от общините и те ги използват за облагородяване на градската среда.

Благодарение на техния труд, вече много по-добре изглеждали Неделино, Враца, Лом, Монтана, Стражица, Велико Търново, Дулово, Исперих.

Младенов коментира още, че ще продължават да се полагат максимални усилия за изграждането на възможно най-много детски заведения.

„Целта е да се даде възможност на майките да се връщат на работа възможно най-бързо“, поясни Младенов,  подчертавайки, че за 2013 г. парите за майчински и детски надбавки ще бъдат 1 млрд. лева.

Той каза още, че се удължава програмата за лични асистенти, като за 2013 г. като такива ще работят над 17 000 души.

Социалният министър изрази надежда, че коледни надбавки за пенсионерите все пак ще има, но това зависело от изпълнението на бюджета. Засега обаче приходите „вървят добре“, разкри Младенов.

#Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика #майки #безработни #безработица #младежи #млади хора #хора с увреждания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници