„Окупираха“ Дядо Коледа по интернет

„Окупираха“ Дядо Коледа по интернет
Движението „Окупирай Уолстрийт“ в петък достигна и работилницата на Дядо Коледа. Снимка: storyboards.com
A A+ A++ A

Движението „Окупирай Уолстрийт“ в петък достигна и работилницата на Дядо Коледа или поне във въображението на интернет компания от Маями.

Уеб страницата www.occupynorthpole.net показва група елфи в зелени клинчета, които размахват плакати с послания от рода на „Дядо Коледа е шеф експлоататор“ и „1% от хората имат 99% празнично настроение“, пише wallstreetrun.com.

Посетителите на страницата могат да въвеждат свои собствени слогани по плакатите, стига да са с дължина не повече от 60 символа.

Скот Оунби, основателят на „Сторибордс онлайн“ каза, че компанията му, която по принцип се занимава с разработването на илюстрации за уеб сайтове тип комикси, е пуснала „Окупирай Северния полюс“ като шега.

„Въпросът дали гласът на движението „Окупирай“ е бил чут, тепърва се надига, но надявам се, нашата последна шега да придаде още едно измерение за всеки, които иска да изкаже мнението си“, каза Оунби в изявление.

„Окупирай Уолстрийт“ стартира в Ню Йорк в края на септември в знак на протест срещу, както го описват демонстрантите – социалното неравенство и фирмената алчност. Само за седмици движението намери последователи по целия свят.

#страница #шега #Дядо Коледа #движение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници