Четирима са загиналите при наводненията в Тоскана, Умбрия и Лацио

Четирима са загиналите при наводненията в Тоскана, Умбрия и Лацио
Политици предложха на правителството поправки в Проекта за стабилност за отделяне на средства за пострадалите от наводненията области. Изчислено е, че за подобрения от хидрогеоложки характер на Италия са нужни 41 млрд. евро. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Четирима души са загинали заради наводненията в италианските области Тоскана, Умбрия и Лацио предизвикани от проливните дъждове са бедствени.

Над 2 метра вода заляха пътища, жп линий, поля, селища ферми и индустриални зони, предаде БНР.

Част от природния парк „Марема" в Тоскана се превърна в море вследствие наводнението, предизвикано от местните реки.

Трима души са загинали с автомобила си при пропадане на мост, а възрастен човек починал от инфаркт. Водната стихия разцепи главният път Аурелия, участъци от магистралата Рим - Флоренция все още са затворени, както и жп връзката.

Нивото на река Тибър в Рим пък надмина 13 метра, заради което бе евакуирана болницата на остров Тиберина. На мест реката е излязла от коритото си, предизвиквайки големи наводнения и щети.

Край Рим, където се влива река Анионе, също има наводнения, както и на места в северната част на града. Една от причините за това е изпускането на язовири, поради огромното количество вода в тях от проливните дъждове.

Политици предложха на правителството поправки в Проекта за стабилност за отделяне на средства за пострадалите от наводненията области. Изчислено е, че за подобрения от хидрогеоложки характер на Италия са нужни 41 млрд. евро.

#наводнения #Тоскана #Умбрия #Лацио #Рим #река #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници