Анализатор: Скандалът „Петреъс“ петни Обама в неподходящ момент

Анализатор: Скандалът „Петреъс“ петни Обама в неподходящ момент
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Скандалът с бившия шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс петни името на преизбрания американски президент Барак Обама и беше умишлено забавен след изборите на 6 ноември, заяви журналистът Иво Иванов, член на Българското геополитическо дружество.

Според Иванов предизборните мехури в САЩ са се спукали, след като демократите искали да покажат, че не са като републиканците – че са чисти и нищо не прикриват, цитира го БНР.

Анализаторът смята, че Обама е знаел за скандала, но той е бил умишлено прикрит заради президентските избори, а и заради избора на нов държавен секретар и цялостното обновяване на екипа.

„Скандалът има голям потенциал. Засега погледите са вперени в пикантната част, но има предположения и в друга посока. Например, че скандалът трябва да попречи на генерала да „изплюе камъчето“ за незаконен затвор в Бенгази. Държавният департамент и ЦРУ взаимно си прехвърлят обвинения кой е виновен за атентата в Бенгази. Освен това не би било учудващо да се окаже, че има шпионаж в полза на чужда държава“, коментира Иванов.

„Много е интересно как Петреъс и любовницата му са си обменяли писмата – оставяли са ги в папката за чернови на обща електронна поща. Същата тактика се използва и от терористи“, каза още Иванов.

#ЦРУ #Дейвид Петреъс #Президент на САЩ #Барак Обама #анализатор #Иво Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници