Междинни резултат от ОИК по области

Междинни резултат от ОИК по области

Ани Петрова, БНР

A A+ A++ A

В общинските избирателни комисии тече обработването на резултатите от местния вот. На много места обработката върви бавно заради множеството сбъркани протоколи, проблеми с предаването на бюлетините и т.н.

Данните на ЦИК може да следите тук.

Ето къде се очертават балотажи (по областни градове), както и евентуалното разпределение в общинските съвети (за всеки град прагът за влизане е различен, затова публикуваме първите пет формации съгласно информацията от ЦИК, която се променя непрестанно).

Данните са към 3.00 часа:

Благоевград

На балотаж отиват независимият кандидат Илко Стоянов и Методи Байкушев от ПП-ДБ. В общинския съвет се подреждат ВМРО - БНД, ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ, "Левицата".

Бургас

Димитър Николов (ГЕРБ) ще е начело на Бургас за пети мандат. Според данните на ЦИК той събира 61,09% от гласовете още на първи тур. Засега в общинския съвет влизат ГЕРБ, "Средна европейска класа", "Възраждане", КОД, ПП-ДБ.

Варна

Очертава се балотаж между досегашния кмет Иван Портних от ГЕРБ и Благомир Коцев от ПП-ДБ. Във Варненския общински съвет влизат: ПП-ДБ, ГЕРБ, "Възраждане", "Алтернатива на гражданите", "Български гласъ".

Велико Търново

Даниел Панов от ГЕРБ и Йордан Терзийски от ПП-ДБ отиват на балотаж във Велико Търново. В общинския съвет влизат ГЕРБ, ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" "Глас народен".

Видин

На балотаж отиват Цветан Ценков от "СДС-НДСВ-Новото време" и Александър Матеев от ГЕРБ. В общинския съвет влизат коалиция "СДС-НДСВ-Новото време", ГЕРБ, Земеделски народен съюз, ПП-ДБ и "Възраждане".

Враца

Кандидатът на ГЕРБ за Враца Калин Каменов води убедително със 66.01%. В общинския съвет влизат ГЕРБ, местна коалиция "Бъдеще за родината", местна коалиция "Новото време", БСП и "Български гласъ"

Габрово

На балотаж отива Таня Христова от ГЕРБ, засега втори е Даниел Петров от "Възраждане". В общинския съвет влизат ГЕРБ, БСП, ПП-ДБ, "Възраждане" и "Граждани за общината".

Добрич

На балотаж отиват Йордан Йорданов от коалиция ДБГ и Красимир Николов от ГЕРБ. В общинския съвет влизат ГЕРБ, коалиция ДБГ, ПП-ДБ, "Възраждане" и БСП

Кърджали

Очаквано - кандидатът на ДПС Ерол Мюмюн печели битката за Кърджали. Според данните на ЦИК към 3 часа той печели 54.88%. В общинския съвет ще има представители на ДПС, ГЕРБ, "Възраждане", БСП и ПП-ДБ

Кюстендил

На балотаж отиват Петър Паунов, подкрепен от местна коалиция и Огнян Атанасов от "Партия на зелените" . Местната коалиция, издигнала Паунов, Партия на зелените, БСП, "Възраждане" и ПП-ДБ влизат в общинския съвет.

Ловеч

На балотаж отиват Валентина Недялкова от ГЕРБ-СДС и Страцимир Петков, подкрепен от ИТН и "Български възход". В общинския съвет влизат ГЕРБ, ИТН/"Български възход" (с обща листа), БСП, "Граждани за общината", ПП-ДБ.

Монтана

Златко Живков, издигнат от местна коалиция СДС печели кметския стол в Монтана с 58.86%. СДС, НДСВ, "Възраждане", ПП-ДБ и БСП ще имат представители в местния парламент.

Пазарджик

Тодор Попов от "Новото време" и Петър Куленски от ПП-ДБ са на балотаж в Пазарджик. В общинския съвет влизат "Новото време", ПП-ДБ, ГЕРБ, "Заедно за силна община", НДПС

Перник

Досегашният кмет на Перник Станислав Владимиров (независим) печели убедително още на първи тур с 82.38% от гласовете. Представители на "Движение за просперитет за Перник", ГЕРБ, "Бъдеще за родината", ВМРО и ОБГ "Български лейбъристи" ще бъдат част от местния парламент.

Плевен

В Плевен ще има балотаж, но битката ще е оспорвана. Валентин Христов от ГЕРБ води, но разликата между втория и третия - Георг Спартански и Чавдар Попов, и двамата издигнати от ИК, не е голяма. В общинския съвет влизат ГЕРБ, "Бъдеще за родината", БСП, Алтернатива на гражданите, ПП-ДБ.

Пловдив

Очертава се балотаж между кандидатите на ГЕРБ Костадин Димитров и на ПП-ДБ Ивайло Старибротов. В общинския съвет влизат ГЕРБ, ПП-ДБ, "Българска прогресивна линия", местна коалиция "Съединени за Пловдив" и "Възраждане".

Разград

Независимият кандидат Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров от ПП-ДБ влизат в битка за Добрич. ПП-ДБ, БСП, ГЕРБ, ДПС и МИР ще имат представители в общинския съвет.

Русе

Пенчо Милков, издигнат от местна коалиция "БСП за България" и Иван Иванов от ГЕРБ отиват на балотаж. В общинския съвет влизат местна коалиция "БСП за България", ГЕРБ, ПП-ДБ, "Възраждане" и местна коалиция "България на регионите".

Силистра

На балотаж отиват Ивелин Иванов от ГЕРБ и независимият кандидат Александър Сабанов. В общинския съвет място ще намерят ГЕРБ, "Алтернативата на гражданите", СДС, Социалдемократическа партия, ДПС

Сливен

Стефан Радев от ГЕРБ и Пламен Стоянов от "Пряка демокрация" влизат в битка за Сливен. В общинския съвет ще има представители от ГЕРБ, Пряка демокрация, ПП-ДБ, БСП, "Възраждане".

Смолян

На балотаж отиват Николай Мемелов от ГЕРБ и Стефан Сабрутев от Движение "Нашият град". В общинския съвет влизат ГЕРБ, ПП-ДБ, Новото време, Движение "Нашият град" и ДПС.

София-град

При едва 7.27% обработени протоколи в столицата се очертава балотаж между Васил Терзиев (ПП-ДБ) и Ваня Григорова (БСП). В Столичния общински съвет влизат коалиция "ПП-ДБ-Спаси София", ГЕРБ-СДС, БСП, "Възраждане", КОД, а по всяка вероятност - и "Има такъв народ".

Стара Загора

Досегашният кмет Живко Тодоров (ГЕРБ) засега има шанс да спечели на първи тур, резултатът му е 52.83%. В общинския съвет влизат ГЕРБ, ЗНС, "Възраждане", ПП-ДБ и БСП.

Търговище

Засега убедително печели кандидатът на ГЕРБ в Търговище. Дарин Димитров събира 67.32% подкрепа. В местния парламент влизат ДПС, ГЕРБ, БСП, ПП-ДБ и Левицата.

Хасково

Станислав Дечев от ГЕРБ и независимият Николай Ставрев отиват на балотаж. В общинския съвет на Хасково влизат ГЕРБ, ДПС, "Български гласъ", ПП-ДБ и "Ние идваме".

Шумен

Христо Христов от БСП и Георги Колев от ГЕРБ ще се борят за кметския пост в Шумен. В общинския съвет влизат БСП, ГЕРБ, ПП-ДБ, Левицата и "Възраждане".

Ямбол

Досегашният кмет Валентин Ревански от "Пряка демокрация" печели втори мандат в Ямбол с убедителна преднина от 78.88%. Първите пет партии по разпределение за общинския съвет са "Пряка демокрация", ГЕРБ, БСП, ПП-ДБ и "Българска нова демокрация".


#междинни резултати #"Информационно обслужване"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници