Петков: Ако България може да печели над 2 млрд. от собствена инфраструктура, е пропуск да не го направи

Петков: Ако България може да печели над 2 млрд. от собствена инфраструктура, е пропуск да не го направи

Стоп кадър/ФБ/ПП

A A+ A++ A

Парламентарната група на ПП-ДБ няма да присъства на извънредното заседание на Народното събрание утре за отхвърляне ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката, приет от Народното събрание на 5 октомври 2023 г. Това обяви в Сливен Кирил Петков.

Председателят на НС Росен Желязков свика депутатите в последния ден на предизборната кампания извънредно по искане на ГЕРБ-СДС и ДПС, за да се отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката, приет от Народното събрание на 5 октомври 2023 г.

Решението за неприсъствието на ПП-ДБ от утрешното извънредно заседание на парламента Петков аргументира така:

"Най-важният ден за хората, когато, следващите два дни наистина трябва да решат кой да бъде градоначалникът и кой да бъде човекът, който следващите четири години ще управлява техните населени места. Да не им хвърляме прах в очите със 73 стотинки, с не знам какви стотинки, защото всичко, което свързано с "Лукойл" винаги може да се реши и след изборите".

Във връзка с решението на президента Румен Радев да сезира Конституционния съд за новите енергийни вноски върху вноса и транзита на газ през България Кирил Петков защити министъра на финансите за решението.

"Когато България може да печели от собствената си инфраструктура над 2 милиарда на година, и когато може да го направи по начин, по който ЕС е съгласен, мисля, че ще бъде огромен пропуск да не го направи".

Петков обясни, че въпреки, че е сезиран Конституционният съд, то се не спира изпълнението на събирането на наложената вече такса.

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници