Икономист: Не е нужно добавките на пенсионерите да бъдат орязвани

Икономист: Не е нужно добавките на пенсионерите да бъдат орязвани

pixabay

A A+ A++ A

"Не е нужно добавките на пенсионерите да бъдат орязвани". Това коментира икономистът Румен Гълъбинов. Той уточни, че през април предишното правителство също е обявило, че няма да има добавки за най-възрастните хора, но после е променило решението си. „Да, трябва да има актуализация на пенсиите и тя ще продължи. Не пречи на пенсионерите да се дават добавки за Коледа и Великден”, каза той.

Според него решението е повече политическо, отколкото икономическо. Гълъбинов каза, че все още голяма част от Капиталовите разходи също са под въпрос дали ще се случат. „Комбинацията от несигурни и по-добре планирани бюджетни приходи, които ще се изпълнят и в същото време нарастващи разходи не е добра”, уточни той, цитиран пот NOVA.

"Не мисля, че ако дерогацията на „Лукойл” отпадне по-рано цените ще се повишат. Тя няма толкова голямо отношение към тях. Към момента „Лукойл” работи не само с руски петрол, те работят с микс. Много по-важно е какво ще е поведението на международния пазар на суровия петрол”, добави още Гълъбинов.

#пенсионер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници