Борисов: България е на газовата карта и всички зависят от нея (ВИДЕО)

Борисов: България е на газовата карта и всички зависят от нея (ВИДЕО)

Стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов

A A+ A++ A

"Балкански поток" е 100% собственост на България, не допуснах никой да вземе комисиони, 100% фирмите са държавни - най-печелившото предприятие в България. Построеното от вас, които сте ме изпратили за премиер, носи по 2-3 млрд. на година.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич при представянето на кандидатите за кметове и общински съветници в областта..

Темата за "Балкански поток" е патриотична - и Путин, и Лавров казаха, че заради мен България ще загуби всичко - руският газ преминаваше през Турция и Гърция и ни заобикаляше. Затова вложихме много, за да не ни изхвърлят от газовата карта. Имаше съпротива на лобита и компаниите, които пренасят газ - за нас не остана нищо, само да плащаме.

Направихме най-мощната компресорна мрежа - това работи и в момента. Най-големите ни критици, сега върху построеното от нас слагат 20 лв. на мгвт/ч.

България е на газовата карта и всички зависят от нея. Всички.

Сега правителството, което подкрепяме, има могъщ инструмент, създаден от нас - "Балкански поток" догодина вече ще е на печалба. 70 години по 3 са 210 млрд. от него.

Утре ще има среща на парламентарните групи за "Лукойл". Прокрадва се мнението, че дерогацията ще повлияе на цената на горивата - досега дали повлия или расте? Руският петрол и днес влиза в "Лукойл", сега има страх, че ще предложим да няма дерогация.



#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници