Младенов обеща увеличение на минималната заплата всяка година

Младенов обеща увеличение на минималната заплата всяка година
Тотю Младенов направи в началото на месеца първа копка на друди три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище във Враца. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Минималната работна заплата ще се увеличава всяка година, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Младенов беше в Ловеч, във вторник, където направи първа копка за изграждането на три центъра за настаняване от семеен тип и защитено жилище за деца и младежи по проект, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие" на стойност 2.5 млн. лева, информира БНР.

Според социалния министър коледни добавки за пенсионерите може да има, но само за най-ниските пенсии, като посочи, че в началото на декември ще стане ясно.

„Ако приходите продължават да са повече от това, което е заложено, ще има за най-ниските пенсии. Аз се надявам, че ще има", каза Младенов.

Министърът уточни, че размерът и пенсионерите, които ще ги получат, ще станат ясни след направени разчети. По отношение на увеличаването на минималната работна заплата министърът заяви, че на базата на увеличението й през 2013 г. ще бъдат договорени по-добри заплати във всички сфери.

„Надявам се това да стане, защото се увеличава производителността в България и синдикатите и работодателите ще имат възможност да договорят по-високи доходи", подчерта министърът.

Според него държавата отделя и допълнително средства за заетите лица и бизнеса чрез различни програми като са отделени над 70 млн. лева за подобряване на условията на труд.

Министър Младенов добави, че с 10 % ще бъдат увеличени средствата за издръжката и заплатите на социалните работници в бюджета за следващата година. През 2013 г. ще бъдат отделени и близо 1 млрд. лв. за майките и децата, а правителството прави всичко възможно да съчетава плащанията със развитието на допълнителни социални услуги.

#Тотю Младенов #министър на труда и социалната политика #заплата #минимална работна заплата #увеличение #работа #заетост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници