Тагарев: НАТО не планира операция в региона на Израел

Тагарев: НАТО не планира операция в региона на Израел

Стоп кадър/ФБ/БНТ

A A+ A++ A

"НАТО изрази цялостна политическа подкрепа на държавата Израел, която беше обект на ужасяващ терористичен акт и действие, но не предвижда и не планира операция в този регион. Отделни страни обаче вече изразиха намерение да помогнат на Израел" , каза пред медии министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Със сигурност няма да е лека ситуацията в Близкия изток - намерението на Израел е много ясно и категорично, че ще проведат такава сухопътна операция, а тя е свързана със своите рискове - това коментира пред журналисти военният министър Тодор Тагарев.

"По отношение на нашата граница ние вече изпратихме над 50 военнослужещи. Това е в допълнение на над 300-те военнослужещи, които вее имахме. Армията помага за охраната на нашата граница. Ако се наложи, за някакъв кратък период от време ще изпратим още", каза Тагарев.

Днес е знаменателен ден, в този ден ние показваме, че три утвърдени институции – Висшето военноморско училище (ВВМУ), Медицинският университет във Варна и Военномедицинската академия (ВМА), успяха да обединят усилията си, за да стигнем до този ден, в който за пръв път завършват военни медици, които имат военно и медицинско образование. Това каза в приветствено си слово във ВМА - София Тагарев. Заедно с президента Румен Радев и началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов те участват в тържествената церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от специализация „Медицинско осигуряване на въоръжените сили“ от випуск 2023 – „Васил Левски“ на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

По време на церемонията президентът Радев прие почетния строй, а след това бяха връчени дипломата и пагоните на курсанта първенец.

По думите на Тагарев това е пример как, вместо да се конкурират, три институции могат да обединят силите си, за да дадат един добър резултат. Нека се надяваме, че и в други случаи ще има такова сътрудничество за доброто на България, заяви Тагарев, цитиран от БТА.

Предстои ви кариера, която вероятно няма да е лека. На вас ще разчитаме за опазване на здравето на военнослужещите, оказване на необходимата медицинска помощ на гражданите на България и вероятно ще се наложи да участвате и в операции, което съм сигурен, че ще направите с чест и професионализъм, обърна се Тагарев към курсантите.

По думите му много от нашите съграждани не знаят, че България е участвала в международни операции с военномедицински кадри.


#Тодор Тагарев #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници