Путин: САЩ монополизира и провали преговорите между Палестина и Израел - затова се стигна дотук

Путин: САЩ монополизира и провали преговорите между Палестина и Израел - затова се стигна дотук
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин каза днес, че рязкото нарастване на насилието между Израел и палестинците показва провала на политиката на САЩ, които според него са се опитали да монополизират израело-палестинските преговори, като същевременно са пренебрегнали палестинските интереси, предаде Ройтерс.

"Мисля, че много хора ще се съгласят с мен, това е ярък пример за провала на политиката на САЩ в Близкия изток", заяви Путин пред иракския министър-председател Мохамед Шиа ал Судани.

Руският президент добави, че САЩ са се опитали да "монополизират" международните усилия за установяване на мир в региона и обвини Вашингтон, че е пренебрегнал търсенето на компромиси, които биха могли да бъдат приемливи за всяка от страните.

Според Путин САЩ са пренебрегнали интересите на палестинците, включително необходимостта от независима палестинска държава.

Палестинците искат да имат своя държава на Западния бряг и ивицата Газа със столица Източен Йерусалим, територии, окупирани от Израел по време на войната през 1967 година. По-рано Кремъл съобщи, че е в контакт и с двете страни и ще се стреми да участва в разрешаването на конфликта между тях.

#Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници