Избирателната активност в Гърция на днешните местни избори е около 20%

Избирателната активност в Гърция на днешните местни избори е около 20%

Christo Anestev from Pixabay

A A+ A++ A

Избирателната активност в Гърция на днешните местни избори е около 20% според проучване на медиите, поради липса на официални данни. Законът в южната ни съседка забранява публикуване на данни за активността на избирателите до края на изборния ден.

Политически анализитори говорят за апатия от страна на избирателите и преди всичко в райони,където победителите са сигурни още преди вота. Затруднения за гласуване има в наводнените райони,където поради липса на устойчиви сгради,хората гласуват в частни кафенета и дори в траурни зали. Полицията арестува трима гърци за купуване на гласове в град Кардица.

Лидерите на опозицията приканиха хората да гласуват за да променят "централизираната система на Мицотакис", според председателя на социалистите Никос Андрулакис. Новият лидер на "Сириза Каселакис" прикани за вот, който да избере "бъдещите слуги на народа"в местната власт.

Изборният ден продължава до 19 часа. Пътна полиция отчита силен трафик в цялата страна.Около два процента от гърците са кандидати за съветници на днешния вот. От тях жените са над 40%./БНР

#избори #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »