Екстремисти на "Хамас" атакуваха Израел с над 2000 ракети, нахлуха в държавата (ВИДЕО)

Екстремисти на "Хамас"  атакуваха Израел с над 2000 ракети, нахлуха в държавата (ВИДЕО)

Стоп кадър/The Guardian

A A+ A++ A

Екстремисти на "Хамас" навлязоха на израелска територия в ранните часове тази сутрин, след като ислямистката група изстреля повече от 2000 ракети към Израел.

Израелските служби за спешна помощ съобщиха първоначално, че броят на загиналите в Израел е най-малко 22, като 545 ранени са пристигнали в болници. Палестинските медии съобщават за четири смъртни случая в Газа.

Терористите пеша, с мотоциклети и пикапи са нахлули в Южен Израел. Има кадри, които твърдят, че показват превзет израелски военен обект. Най-малко един израелски танк е заснет да гори, заобикален от аплодиращи цивилни.

"Днес хората възстановяват своята революция", каза лидерът на военното крило на Хамас Мохамед Дейф в записаното съобщение, докато призоваваше палестинците от Източен Ерусалим до Северен Израел да се присъединят към битката и "да изгонят окупаторите и да разрушат стените".

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви: "Ние сме във война и ще я спечелим". Министърът на отбраната Йоав Галант предупреди, че Хамас е "допуснал сериозна грешка" в една от най-сериозните ескалации на конфликта от години.

Към този момент световните агенции, цитирани от БТА, съобщават за най-малко 40 убити и стотици ранени в атаката на Хамас срещу Израел.

Това е най-смъртоносната атака от години в Израел, отбелязва АП.

Според АП ранените са най-малко 561, като агенцията се базира на броя на приетите в израелски болници. От тях най-малко 77 души са в критично състояние.

Според израелската медия Ен 12 нюз ранените от израелска страна са най-малко 740, предаде Ройтерс. А Франс прес съобщава за 779 ранени, като се позовава на израелското министерство на здравеопазването.

#Израел #"Хамас" #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници