Борисов: За да стане мъничко по-добре, трябва да сме победители (ВИДЕО)

Борисов: За да стане мъничко по-добре, трябва да сме победители (ВИДЕО)
A A+ A++ A

"Вчера цял ден депутатите ни са гласували с ПП и ДБ. Щом аз мога да се объркам, какво остава за другите. Кметовете направиха много. Освен цялата експертиза, един кмет трябва да има и пари. В последно време те работиха с парите, които оставихме ние. От майка ми и баба ми знам, че в мазето трябва да има мазнинка. А ми се подиграваха за селската приказка". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Велико Търново, където представи кандидатите за кметове и общински съветници. На събитието присъства и еврокомисарят Ева Майдел.

Бюджетите ни бяха винаги в излишък, освен, когато дойде ковид пандемията, каза още Борисов.

"Ева (бел.ред еврокомисарят Ева Майдел) хубаво говори - как търпите международен път да ви мине през града. Един протест няма. Заради вашето поведение сега ще е по-скъпо. Не трябваше това да го търпите. Не съм ви подстрекавал, но исках да видя дали я има енергията. Тировете минават през центъра. За каква екосистема и здравеопазване говорят",каза Бойко Борисов във Велико Търново.

Пари в държавата няма, каза още лидерът на ГЕРБ.

"Парите ги няма. Похарчиха ги. За Търново - Русе оставихме пари. Във "Вик" сектора - 1,2 млн. лв. И тези пари ги няма. И сега вие очаквате оптимизъм. Не мога да бъда оптимист за следващите няколко години. Пари в държавата няма", каза той.

"Но нали са партньори - ще си затраем. Гледах Тагарев (бел.ред министърът на отбрана Тодор Тагарев), който обясняваше как всичко е направил той. Това ме ядоса и му обясних.

Предишното правителство тайно даваше оръжие на Украйна през посредници. Винаги сме били честни - и когато сме говорили за българо-руската дружба, и за войната. Но в момента, в който Путин нападна Украйна и стана агресор, ние сме на страната на Украйна. Знам, че губим избиратели сред прорурските хора. Цялата тежест в момента е върху парламента. Откъде тръгна падането на ветото - от НС. Когато имаме претенции към министрите - те се основата на това, че ние сме ги назначили и искаме да работят по-добре. Аз съм сменил сигурно над 60 министри", каза още Бойко Борисов във Велико Търново.

"България изглежда много по-добре в момента за нашите евроатлантически партньори, отколкото по време на служебните правителства.

Не случайно падна мониторинга. Аз съм бил много пъти премиер, но зад мене са били 100 депутати.

Очаквам от вас вие да ме разбирате. В момента хем ще се първи, хем виждате - аматьорска работа. В тая некоалиция, която и ние не харесваме. Ковидът настъпва, дано да е лек", каза Бойко Борисов.

И призова хората да гласуват.

"За да стане мъничко по-добре, ние трябва да сме победители", призова той.

"Ние успяхме да се справим с всички предизвикателства. Над 40 км инфраструктура във Велико Търново, 1500 човека имаме увеличение на хората. Много трудно се работи с това управление. Всички трудности ги преодоляхме. Но благодарение, че вие бяхте плътно зад нас. Нека не даваме местната власт на хората, които говорят за разруха", каза кметът на града Даниел Панов.

Еврокомисарят Ева Майдел пожела на кандидатите победа на първи тур.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници