Петър Волгин го закъса! Мъжът на годината Манол Пейков разкри защо

Петър Волгин го закъса! Мъжът на годината Манол Пейков разкри защо
A A+ A++ A

Избраният за Мъж на годината Манол Пейков с интересно инфо във Фейсбук:

Сигурно си спомняте ли си как на 16 юни т.г. една 102-годишна жена заведе дело срещу Петър Волгин?

Тя беше възмутена от пост във фейсбук профила му от 1-ви февруари, в който той беше заявил:

"Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд".

В исковата си молба жената разказваше как мъжът ѝ, тъкмо завърнал се от фронта в Македония, бил привикан в кметството и никога повече не бил видян. Тя останала сама с малкия им син, на когото не било позволено да учи висше образование, семейството било считано за "враг на народа", пенсията на тъста на изчезналия била спряна, а тя и семейството й били следени от Държавна сигурност.

Ако си го спомняте, сигурно също така не сте забравили, че тогава обявявих кампания за покриване на разходите по делото – както и за предявяване на колективен иск в значително по-сериозен размер, съответен на моралната щета.

За един-единствен уикенд не само успяхме да съберем над 15,000 лева, но и междувременно получих писма от над 100 души, които накратко разказваха семейните си истории и изявяваха желание да се включат колективния иск.

* * *

Под апела ми за събиране на средства тогава се появиха многобройни коментари, в които не един и двама души ми обясняваха как подобно дело е несъответно на българския закон и никога няма да бъде допуснато в съда.

Е, имам новина за тях – както и за всички вас.

Днес, 5 октомври, Софийски градски съд най-сетне п р и е нашия колективен иск (включващ над 50 тъжители!) за р е д о в е н и допустим – и разпореди решението да бъде изпратено на ответника г-н Петър Волгин.

Успоредно с това, преди два дни (на 3-ти октомври) същият този съд н а с р о ч и дата за делото на г-жа Горанова (което беше първоначалния повод за събиране на средствата) – и датата е 25 октомври 2023 година.

Благодаря ви за вярата и подкрепата!

Ще се видим в съда.

#Петър Волгин #Манол Пейков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници