Волгин сериозно обмисля да приеме номинацията за кандидат-евродепутат на "Възраждане"

Волгин сериозно обмисля да приеме номинацията за кандидат-евродепутат на "Възраждане"
A A+ A++ A

Прочутият водещ от БНР Петър Волгин обяви, че наистина мисли дали да даде съгласие да бъде включен в листата за евровота на партия "Възраждане", пише "Офнюз".

Хората на Костадин Костадинов във Варна съобщиха за офертата преди няколко дни.

На пресконференция морските "възрожденци" аргументираха номинацията на журналиста с това, че името му се появило първо в медийни публикации и едва след това те стигнали до извода, че тази идея наистина си струва. Волгин потвърди за офертата на проруските националисти, които се брандират основно с говорене срещу САЩ, ЕС, НАТО и еврозоната, в разговор в предаването "12 плюс 3", в което му гостува Андрей Райчев.

"Ако някой преди две години ви беше казал, нали щяхте да му дадете термометър да си премери температурата, а сега обмисляте дали да приемете. Толкова особен е нашият политически живот. Целият български народ също обмисля - това се случва", каза Райчев.

Волгин е водещ на предаванията "12 плюс 3" и "Политически НЕкоректно" по програма "Хоризонт" на БНР. Гостите му в масовия случай са антиевропейски пропагандисти и фенове на Путин. През декември 2023 г. той взе интервю от руския посланик у нас Елеонора Митрофанова, което беше спряно от излъчване от Програмния съвет на БНР заради нарушения на Етичния кодекс на медиите и на редакционните стандарти на общественото радио.

В началото на март Програмната дирекция на радиото, чийто ръководител е начело и на програмния съвет, беше закрита, а освободената от поста Даниела Късовска обяви, че решението е "наказателна репресия" заради сваленото интервю. Въпреки скандала Съветът за електронни медии отхвърли предложението да изслуша обяснения по темата от страна на шефа на БНР Милен Митев. Начело на медийния регулатор е Соня Момчилова, която преди време нарече клането в Буча "украинска пропаганда". Дамата е от квотата на президента, а за хората е повече известна като автор на непреходните хитове "Ръгай чушки в боба" и "Ще ти скъсам г*за".

#Петър Волгин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници