Атанасова: Оставка на хематолозите във Варна е заплаха за националната сигурност

Атанасова: Оставка на хематолозите във Варна е заплаха за националната сигурност
Десислава Атанасова призна, че всички напуснат, центърът ще спре да работи, а това е заплаха за националната сигурност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Здравният министър Десислава Атанасова призова лекарите от Кръвния център във Варна да преосмислят решението си.

По-рано в понеделник общо 38 лекари и медицински сестри от кръвния център във Варна подадоха колективна оставка в знак на протест срещу ниското заплащане на труда им и лошите условия на работа.

Десислава Атанасова призна, че всички напуснат, центърът ще спре да работи, а това е заплаха за националната сигурност, предаде БНТ.

Здравният министър припомни още, че заплатите на тези лекари вече са увеличени.

„Знаете, че от 1 ноември с близо 17% са повишени заплатите. Това са възможностите в рамките на този бюджет от преразпределение на други разходи в бюджета на министерството да бъдат увеличени заплатите на всички работещи в кръвните центрове и в държавните психиатрични болници. За 2013 г. също гарантираме тези средства и се надяваме, ако има структурни промени в министерството ще бъдат увеличени с още заплатите," каза Десислава Атанасова.

#Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #Варна #колективна оставка #национална сигурност #хематология #кръвен център

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници