От БСП се оплакаха от информационно затъмнение

От БСП се оплакаха от информационно затъмнение
Според Румен Такоров гражданите няма нужда да бъдат информирани за лошото състояние в държавата, защото те добре усещали това по джоба си. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

От БСП се оплакаха, че посланията на партията не стигат до симпатизантите й, защото са обект на информационно затъмнение от страна на медиите.

Левицата организира масови срещи със симпатизанти в цялата страна, за да комуникира идеите си, съобщи в Търговище депутатът от Коалиция за България Румен Такоров, цитиран от БГНЕС.

Народният представител изрази възмущението си от факта, че „националните медии се страхуват да представят гледната точка на опозиционните партии“. Затова от БСП решили да се срещат с хората лично.

Според Румен Такоров гражданите няма нужда да бъдат информирани за лошото състояние в държавата, защото те добре усещали това по джоба си.

Според него обаче е важно да се дадат разяснения за Бюджет 2013, защото „той не вещае нищо добро за страната“.

Депутатът съобщи още, че от БСП са изготвили алтернативен бюджет, който ще бъде представен съвсем скоро. В него са очертани пет приоритета, като най-важният са доходите.

Червените са изчислили как да има ръст на заетостта, която според тях през последните години е спаднала драстично. Посочени са мерки срещу бедността и подкрепа на хората в затруднено положение.

Важно според социалистите е да се обърне внимание и на насърчаването на майчинството – нещо, на което те са акцентирали в алтернативния си бюджет.

Друг важен момент са грижите за децата и младежката заетост, просветата и науката.

„Бездействието и некадърността на това правителство довежда до невъзможността да се прави по-добра социална политика в България“, категоричен бе Румен Такоров, който е убеден в провала на ГЕРБ на парламентарните избори през 2013 г.

Депутатът от БСП цитира данни на НСИ, НЦИОМ и КНСБ, според които безработните са се увеличили до 390 000, над 60% от домакинствата изпитват затруднения при плащането на сметките, а 40% се лишават от лекарства.

Румен Такоров допълни, че по време на срещите със симпатизанти от БСП ще разясняват на хората, че предстоящият референдум се отнася за площадката на АЕЦ „Белене“. Тази част от въпроса бе премахната с решение на парламентарната правна комисия с председател Искра Фидосова от ГЕРБ.

„Няма друга площадка в България, която да е по-подходяща от нея“, заяви депутатът. Той е категоричен, че целта на БСП е да не допуска ГЕРБ повече в управлението.

Той подчерта, че левицата никога няма да се коалира с ГЕРБ.

#ГЕРБ #референдум #АЕЦ „Белене“ #алтернативен бюджет #Бюджет 2013 #депутат от БСП #Румен Такоров #Търговище #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници