Зърнарите вадят комбайни за националния протест, ето къде ще има блокади (КАРТА)

Зърнарите вадят комбайни за националния протест, ето къде ще има блокади (КАРТА)

Pixabay

A A+ A++ A

Земеделски производители от цялата страна ще се включат в обявения националния протест на зърнопроизводителите утре, заради решението да не бъде продължена забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна.

Предварително планираното затваряне на пътя за ГКПП Маказа-Нимфея в понеделник от земеделски производители няма да се състои. Протестиращите ще затворят обаче пътния участък на излизане от Хасково в посока Димитровград, съобщава Радио Кърджали.

Утре зърнопроизводители с трактори ще блокират международния път Е-79 край Монтана за неопраделено време. Те се включват в националния протест. Пътят ще бъде преграден преди влизането на околовръстното в Монтана.

Бургаски земеделци ще се включат в протестните действия. Те ще участват в блокадата на Петолъчката и ще затворят пътя Бургас - Варна на кръговото кръстовище до Ахелой.

Протести и блокади ще има и на други места в страната.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на ЕС да не удължава забраната за внос на зърно от Украйна и го нарече пример за истинско единство и доверие.

В "Телеграм" украинският премиер Денис Шмигал призова отделните държави от ЕС да се въздържат от едностранни ограничения върху украинските селскостопански стоки.

Въпреки тези призиви три държави - Полша, Словакия и Унгария, обявиха, че ще пренебрегнат препоръката на Брюксел и няма да вдигнат забраната за внос на украинска земеделска продукция.

Украйна трябва да представи най-късно до края на утрешния ден план за действие за избягване на ново увеличение на вноса на някои земеделски култури в Европейския съюз.


#зърнари #национален протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници