ВИДЕО Борисов обвини министрите на земеделието и на икономиката за протестите на зърнарите

ВИДЕО Борисов обвини министрите на земеделието и на икономиката  за протестите на зърнарите

Стоп кадър

A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини министрите на земеделието и на икономиката Кирил Вътев и Богдан Богданов за започващите следващата седмица протести на земеделци и зърнопроизводители.

"Акад. Денков е млад премиер. На никой премиер протестите не са му приятното нещо, но с времето се научаваш, че само с диалог се решават проблемите. Бих искал да призова и двете страни да спрат с такива тежки квалификации. От времето, когато аз съм бил премиер, този бранш е получил над 30 млрд. лева. Когато си получил такива пари от Европейската комисия, не може да говориш, че ще събориш държавата и си фалирал. Да седнат на масата и да говорим. Тук е тяхната грешка. Грешката на Денков е в квалификациите. Моят съвет към тях е да забравят лошите думи, да седнат на масата, ще им помогнем. Но тук, за съжаление, имаме слаб земеделски министър, до този момент не съм видял и икономически. Правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари", това заяви по повод протестите на зърнопроизводителите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Албена, където открива форум на Европейската народна партия.

"Във всяка държава почти имаме търговски представители, които взимат държавна заплата. Цялата верига на доставки да се проследи. Да може да се увеличи износа за трети страни през тези именно търговски аташета, които са там. Министрите да се развъртят - да помогнем да се изнесе жито, царевица, слънчоглед. Да се помисли за тавани, които да не се надвишават. Но това се сядаме на преговори на маса, не с трактори отвън, не с изострено отношение. Сядаме, разбираме се, помагаме, след това се прегръщаме. Ние сме правителство. Призовавам да седнат да решат въпросите. Парламентът направи това, което вчера направи и ЕК".

"Използвам момента да благодаря на колегите Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски, Атанасов, Асен Василев, че с цялото законодателство, което приехме вчера ЕК свали мониторинга над България", заяви той.

"Кандидатът за кмет на Варна ще е Иван Портних. За Добрич ще е Красимир Николов", обяви Борисов и отказа да съобщи името на този за София.

"Вътрешният министър трябва незабавно или да стъпи здраво на границата, ако трябва и с кадрови смени. Но въпросът за Шенген без нулева толерантност на границата няма да стане", категоричен бе той.

На въпрос кога ГЕРБ ще обяви кандидатурата за столичен кмет, той отговори: "Когато си поискам".

В петък Борисов заяви, че ще обяви кандидата, когато свърши ретроградният Меркурий, напомня 24 часа.

Двама от спряганите за кандидати за кмет, Росен Желязков и Кристиян Шкварек, отрекоха спекулациите.

“Не знам откъде ви хрумват такива новини или може би на колегите народни представители, които си правят сказки от парламентарната трибуна. Не, не съм аз кандидатът за кмет”, каза Желязков от столицата на Албания, където беше на официална визита в петък.

"С мен такива разговори не са водени. Съжалявам, че ще попаря ентусиазма ви. Не съм аз. Успокоявам ви", заяви в събота Кристиян Шкварек.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници