Денков откри учебната година в НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ със силни думи

Денков откри учебната година в НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ със силни думи
A A+ A++ A

Министър-председателят акад. Николай Денков откри новата учебна година в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ в София.

Над 702 000 ученици от първи до 12-и клас ще влязат днес в класните стаи в 2349 училища в страната. Малко над 57 000 от тях ще прекрачат училищния праг за първи път. Учебната 2023/2024 година ще започне също в 43 държави извън границите на страната. Училищният звънец ще чуят близо 30 000 български деца, които се обучават в 398 неделни и в две български държавни училища в чужбина.

"Пожелавам ви една много успешна година, Успех. Скъпи ученици, нека се чувствате спокойни в училищната среда, за да може да трупаме знание и опит с желание. Дерзайте! Скъпи колеги, на добър час и успех и на вас!"

С тези думи директорът на НПМГ Ивайло Ушагелов откри учебната година.

"На 15 септември тук, в тази гимназия, бяхме заедно с нашите любими учители, преподаватели от Софийския университет и всички тези, които обичахме и на които вярвахме, че ще научим нещо и които ни направиха хора. Казвам и на Вас сега, вярвайте в себе си, в учителите си и бъдете успешни. Скъпи учители, цялото общество знае, че от Вас зависи какво ще е бъдещето ни и това на децата ни. Ние ще Ви подкрепяме с каквото можем", каза премиерът академик Денков.

Над 702 000 ученици от първи до 12-и клас ще влязат днес в класните стаи в 2349 училища в страната. Малко над 57 000 от тях ще прекрачат училищния праг за първи път. Учебната 2023/2024 година ще започне също в 43 държави извън границите на страната.

Училищният звънец ще чуят близо 30 000 български деца, които се обучават в 398 неделни и в две български държавни училища в чужбина.

#Николай Денков #акад. Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници