Денков: Ще изпратя сигнал до прокуратурата за оказания натиск над Живко Коцев

Денков: Ще изпратя сигнал до прокуратурата за оказания натиск над Живко Коцев

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Ще изпратя сигнал по съответния ред до прокуратурата за оказания натиск над главният секретар на МВР Живко Коцев, защото може и да става въпрос за престъпление.

Това заяви пред БНР премиерът в оставка Николай Денков, специален гост на предаването "Неделя 150".

"Главният секретар на МВР Живко Коцев докладва за натиск над него и пред мен, и пред президента Румен Радев. Така че и президентът е информиран какво се е случило - кои са хората и как се се случил натискът над Коцев", уточни той и добави, че върху Коцев "със сигурност е осъществен натиск - както от министър Калин Стоянов, така и от най-високо поставени лица в прокуратурата - този натиск трябва да бъде разследван.

Провежда се акция 3 в 1, защото има три цели, смята министър-председателят в оставка и коментира:

"Първата е да се отвлече вниманието от едни въпроси, които от доста време стоят на дневен ред - има ли ОПГ по отношение на "Турски поток", "Осемте джуджета", Нотариуса, където имаме очевидно действия, които изискват разследване и евентуално наказателно преследване. Втората причина е да се ударят две ключови лица - главният секретар на МВР и началникът на Дирекция "Митници". Третото, което се цели, тук нямам особено съмнение, чрез тях да може да се атакуват политически хора като Асен Василев, Бойко Рашков".

Според него има противоречие в това, че и Живко Коцев, и Калин Стоянов познават Стефан Димитров, но единият се поставя в негативна светлина заради това познанство:

"Моят призив към разследващите е както разследват Коцев, така да проверят какво е положението с Калин Стоянов".

Премиерът в оставка съобщи, че Живко Коцев е имал покана за участие в телевизионна предаване по Би Ти Ви, но от Пресцентъра на МВР не са му разрешили:

"Той искаше да излезе пред медии и да представи своята гледна точ„ка, защото няма от какво да се притеснява".

Николай Денков заяви, че трябва да се проведат честни избори на 9-и юни и призова за по-висока избирателна активност:

"Хората трябва да излязат и да гласуват, защото с всеки глас определят бъдещето. Когото изберат, той ще ги управлява и от това ще зависи как ще живеят".


#Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници