Десислава Атанасова: Доверието между нашите коалиции се гради толкова трудно, че всяка дума би била в повече

Десислава Атанасова: Доверието между нашите коалиции се гради толкова трудно, че всяка дума би била в повече
A A+ A++ A

Доверието между нашите две политически коалиции се гради толкова трудно, че всяка дума би била в повече и би натежала, особено в днешния ден е по-важно да покажем смирение, дори ще преглътна думите на премиера без коментар. Това заяви председателят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти в парламента, цитирана от БТА. По-рано днес пред медиите в Народното събрание Николай Денков на въпрос за доверието отговори, че, когато минат приоритетните задачи, когато имаме положителен резултат, тогава би могъл да каже, че има доверие.

Важното е, че днес се проведе среща между подкрепящите правителството партии, нека не я опаковаме като лидерска, на която в работен и делови порядък уточнихме важните приоритети така, както ги заявихме в началото на пленарната сесия, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков обяви тази сутрин, че са се разбрали с ГЕРБ-СДС за 13 приоритетни закона, които да бъдат гласувани през тази сесия на Народното събрание.

Това са законите, които ще осигурят второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост, които ще направят възможно влизането на България в еврозоната, потвърди Атанасова. За Шенген отговаряме на всички условия, там решенията са политически, имаме воля да продължим да работим за това да убедим нашите европейски партньори, че отговаряме на необходимите изисквания, отбеляза тя.

Ако въпросът е дали се говори по телефона, или лично, говори се лично. Лидерите на партиите си говорят за приоритетите през новия политически сезон, обясни Атанасова в отговор на въпрос.

На срещата днес са присъствали и представители на ДПС, стана ясно от думите на Десислава Атанасова. Тя припомни, че от Движението участват в разговора за подкрепа на конституционни промени, които през тази сесия ще са един от акцентите в работата на пленарната зала.

На разговорите е обсъдено и как да бъдат възстановени по най-бързия начин щетите от бедствията, какви законодателни промени ще внесе Министерският съвет, за да се заложи повече на превенция в бъдеще, обясни Атанасова.

Може би последната седмица преди местния вот парламентът не трябва да заседава, защото ще бъде много трудно с кворума в пленарната зала, коментира още тя. Възможно било да има извънредни заседания във вторниците, за да не изостава законодателната програма. Става въпрос за три пленарни дни – два законодателни и един за парламентарен контрол, които бихме могли да наваксаме, изтъкна тя. Въпросът предстоял да се обсъди на председателски съвет, стана ясно от думите ѝ.


#Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници