Коя е Десислава Атанасова, избрана за конституционен съдия (Биография)

Коя е Десислава Атанасова, избрана за конституционен съдия (Биография)

стоп кадър

A A+ A++ A

Народният представител и председател на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова беше избрана за член на Конституционния съд. Тя събра подкрепата на общо 159 депутати.

Десислава Вълчева Атанасова е родена през 1978 година в Дулово. рез 2001 година получава магистърска степен по право в Университета за национално и световно стопанство, през 2009 година по политология и дипломация във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, а през средата на 2011 година по европейска интеграция в същия университет. Владее свободно английски и руски език.

От 2002 година е съдебен кандидат в Окръжен съд – Русе. Между 2005 и 2007 година е юрисконсулт в Областния диспансер за психиатрични заболявания със стационар в град Русе, а от 2007 до 2009 година и в Многопрофилната болница за активно лечение.

Тя е дългогодишен политик на партия ГЕРБ. В в периода от 21 март 2012 до 13 март 2013 г. е министър на здравеопазването в първия кабинет на Бойко Борисов.

Между 2009 и 2012 година е народен представител за Русе на партия ГЕРБ в XLI народно събрание. От 14 юли 2010 година е председател на парламентарната Комисия по здравеопазване. След като става министър, е наследена на поста председател на парламентарната Комисия по здравеопазване от Даниела Дариткова. Атанасова е депутат и в XLII, XLIII, XLIV, XLV, XLVI, XLVII, XLVIII и XLIX народно събрание. Заместник-председател е на Комисията по правни въпроси в XLIV НС и член на Комисията по външна политика.

#Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници