Крум Зарков: Кабинетът е заклещен в сглобката, за всичко им е виновен Радев

Крум Зарков: Кабинетът е заклещен в сглобката, за всичко им е виновен Радев
A A+ A++ A

Правителството остава заклещено в сглобката в първите си сто дни на управление, заяви бившият служебен правосъден министър Крум Зарков пред бТВ.

Според Зарков в тези 100 дни правителството е заклещено в междуособици на сглобката. Приоритетите на правителството се превърнаха в това да се оглеждат в президента Румен Радев. Всичко това отстъпи на мантрата: „ние не сме добре, но само да не дойде Румен Радев“. Президентът никога не отстъпи от своето поведение, подчерта Крум Зарков.

Бившият правосъден министър изтъкна, че когато има безвластие се появяват процеси, понякога подземни. Обвинението в задкулисие бе нещо страшно за политическата власт, но 3 месеца по-късно задкулисието е представено като добродетел в сглобката, посочи Зарков.

Крум Зарков не иска да влиза в опозиционен тон, но не може да не се казва това, което се казва. Такава омраза към всяка една критична мисъл към президента Зарков не помни. Тези, които сега се сърдят на Радев, че критикува правителството, много му се радваха, когато критикуваше правителствата на Борисов, напомни бившият правосъден министър.

„Академик Денков и президентът Румен Радев са отговорни хора и когато трябва, ще си говорят. Фразата за менторите имаше своя контекст – акад. Денков е премиер в ограничена ситуация и идва като премиер от втора позиция в партията си, която не е първа политическа сила. Освен това е и ротационен премиер“, коментира Зарков.

Крум Зарков е на мнение, че няма нужда държавният глава да бъде сочен с пръст като някаква опасност.

За ролята на държавата за справяне с щетите от бедствията в Южното Черноморие, Зарков заяви, че днес е Ден на траур, посветен на жертвите на потопа и не трябва да се прави равносметка за грешките, довели до големите наводнения. Държавата трябва да бъде максимално адекватна настоя Крум Зарков.

#Крум Зарков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници