Сензационно отпадналата от US Open световна №1: Изтощена и под напрежение съм

Сензационно отпадналата от US Open световна №1: Изтощена и под напрежение съм
A A+ A++ A

Изтощената Ига Швьонтек заяви, че ще опита да приема напрежението малко по-леко след поражението от Елена Остапенко в четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Загубата ще коства на полякинята продължилия 75-седмици престой на върха в световната ранглиста при жените.

Швьонтек наследи първото място от Ашли Барти след отказването на австралийката от тениса през април 2022 година и направи впечатляваща серия в следващите месеци, добавяйки още три титли от Големия шлем към успеха си от "Ролан Гарос" през 2020-а.

Само две други тенисистки са заемали първата позиция в повече последователни седмици при първия си престой на върха - Щефи Граф (186) и Мартина Хингис (80).

Първата позиция сега ще бъде заета от Арина Сабаленка от Беларус при обновяването на ранглистата на 11 септември.

"Обикновено не гледам статистиката, но като цяло я харесвам. Бих искала да бях увеличила рекорда си още малко. Това е нещо, което много исках да направя като малка - да подобря някой рекорд или подобно нещо. Вече го направих, печелейки титла от Големия шлем като полякиня. Хубаво е да си номер 1, така че, когато загубиш първото място е тъжно. Не е лесно да се справяш с всички неща", коментира 22-годишната полска тенисистка.

Ига Швьонтек добави, че се надява да се върна по-силна на корта. "Когато следващия път изпадна в подобна ситуация, бих направила някои неща различно, защото изпитвах голямо напрежение, а не трябваше. Тенисът като цяло е напрегнат, но трябва да се справям по-добре с напрежението", каза още тя.

#US Open #"US Open" #Ига Швьонтек

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници