Латинка Петрова изригна: Не мога да си позволя туршии, скъпо е!

Латинка Петрова изригна: Не мога да си позволя туршии, скъпо е!

ФБ/Латинка Петрова

A A+ A++ A

"Вече не можем да правим туршии, защото е скъпо." С тези думи разкри финансовото си положение пред "България Днес" известната актриса Латинка Петрова. Тя е категорична, че да си купиш чушки е безсмислено: "Пиперът е на цената на килограм месо. Ще ядем отпадъци, каквото ни дадат", оплаква се още героинята от филма "Опасен чар".

Според актрисата всеки се оправдава с цената на горивата, но всъщност това е за по-голяма печалба. "Не можеш да разчиташ на бюджета си, да не говорим за пенсиите", казва тя.

Латинка Петрова е категорична, че вече манджите нямат вкуса на едно време. А това се дължи най-вече на продуктите, които се продават в търговската мрежа. "Навремето разчитахме на уханието на зеленчуците, а не на подправката. Сега всичко е изкуствено, стиропор и подправки" - негодува тя.

Актрисата смята, че постепенно се съсипва страната ни: "Нашите зеленчукари се правят на велики и не искат да намалят цената, защото се мерят със света. Така че каквото ни дадат". После, според нея, поскъпват и лекарствата, защото не се храним здравословно.

Певецът Богдан Томов е категоричен, че това поредно вдигане на цените в България въобще не е нормално.

"Когато цените на горивата се вдигат, се вдигат и цените на стоките. Обаче когато падат цените на горивата, стоките продължават да се вдигат."

Според него няма никаква логика в ценообразуването у нас: "Оправдания могат да се намерят много, но истината е една. Бизнесът в стремежа си да си подсигури печалбата вдига цените неразумно. А това не се отразява на заплатите на неговите служители".

No photo description available.
Богдан Томов не намира логика в цените у нас. Снимка: Фейсбук

Богдан Томов е категоричен, че и бабата на пазара вдига цените на магданоза заради цената на горивата. "Въпросът дали съсипаха тази държава съдържа и отговора. Виждаме държави, които са били на нашето дередже. Всички вървят напред, а ние - само в пиара", обобщава той.

Актьорът Венцислав Мартинов смята, че един от факторите, от които се влияят цените, е неправилната политика на правителството. "Всяка една малка страна с проблеми се влияе от световните процеси и от великите сили", споделя наблюденията си комикът. Той смята, че винаги сме били на губещата страна поради недалновидност, както и поради традиционната черта на българина да не може да се обедини около една здрава кауза.

Венци Мартинов. Снимка: Личен архив



Актьорът Влади Въргала на въпроса за скъпотията отговаря, че всичките пари трябва да бъдат недостатъчни, за да се държи народът в подчинение.

"Има страни, които се борят, но има и страни като нашата, които проявяват творчество в обедняването и инфлацията", категоричен е Въргала.

No photo description available.
Влади Вългара. Снимка: Фейсбук

Според него играчите в петролната промишленост представят все по-сложни условия, за да може цените да се вдигнат.

"Ние сме малки. Нас могат да ни карат от лудницата в месарницата. И то в транжорната." Актьорът казва, че всичко се прави с цел народът да е зависим и в нужда. Защото тогава е послушен...

Цените на морето са още по-страшни

В това са убедени Влади Въргала и актрисата Латинка Петрова.

"Цените по морето всеки ги определя по собствено усмотрение, но трябва да има реципрочност в категорията и в обслужването", заяви Въргала. На обичания актьор му е обидно, че един чадър на плажа изкарва повече пари от него.

В средно заведение две кебапчета и едно кюфте струват близо 30 лева, изчислява Латинка Петрова. Актрисата е ходила с децата си на Българското Черноморие и е сърбала от скъпотията.

"Добре е, че са децата, защото аз не мога да си го позволя. Иначе ресторантите и дискотеките били претъпкани от народ. Хората живеят като за последно", категорична е Латинка.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници