Спасители със съвети как да опазите децата си след трагедията в морето край Елените

Спасители със съвети как да опазите децата си след трагедията в морето край Елените
A A+ A++ A

Надуваемите дюшеци лесно се обръщат и животът на детето във водата може да се окаже застрашен. Това предупреди старши-спасителят Веселин Илиев от Северния плаж в Бургас. Той застана пред камерата на бТВ, за да коментира трагедията в Елените.

„Вчера там се удави дете от Румъния. То е влязло във водата с надуваем дюшек. Морето го е завлякло навътре, а майка му, която е била и с по-малко дете, не е успяла да реагира“, каза водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев.

„Те са били на неохраняем плаж. Докато потърси и намери помощ, детето се е удавило“, добави той.

Според старши спасителят Веселин Илиев надуваемите дюшеци са опасни, защото и при най-малкото накланяне на тялото, много лесно се обръщат и ако детето не умее да плува, се удавя. Това става за части от минутата, предупреждава той.

„Ако сте навътре с надуваем дюшек и няма кой да ви помогне, е важно да се опитате да се задържите в центъра му. Не правете никакви излишни движения, за да не се обърнете. Викайте за помощ! Опитайте се да се придвижите към брега. Има два начина. Може с ръце, или с крака“, каза още Илиев.

Колегата му Петър Русев, който също е старши-спасителят на Северния плаж в Бургас, пък препоръчва децата да имат надуваеми спасителни жилетки, с които не може да потънат.

#удавник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници