Цените на почивките започват да падат

Цените на почивките започват да падат

pixabay

A A+ A++ A

Повече на брой, но по-кратки почивки предпочитат българите през това лято. Много хора разчитат и на офертите в последния момент, които през август ще са с 30% по-евтини. Данните са на Института за анализи и оценки в туризма.

След следващата седмица цените ще започнат да падат. Някъде в края на август ще бъдат с около 30% по-ниски от това, което е било на първи. Това каза Румен Драганов за "Твоят ден".

"Туристическият сезон е стабилен. Около 100 хиляди души има на плажа на Слънчев бряг. Вчера полицията охранявала 450 хиляди само в Слънчев бряг. Общо в община Несебър има около 550 хиляди туристи. На морето общо ние имаме около 1,5 милиона легла", разкри той.

Според него има майки и деца от чужбина, които стоят по три месеца, защото толкова е разрешението за престой за тези, които имат някаква форма на виза. "Има и възрастни хора, за които е по-атрактивно да бъдат тук на курорт и да ползват един апартамент, който е на четвърта или пета линия, където нощувката е 30 лева. Една скара с бира е 11 лева, т.е. доста по-евтино от страната, от която те идват. Единият тип хора са пътешественици, които обикалят и искат да видят повече места, а другите са българи, които работят. И от 1 септември новата вълна от туристи ще намерят изключително изгодни цени по цялото Черноморие, защото вече почват да затварят отделни хотели, но остават пак, казвам, апартаменти, частни квартири", посочи Драганов.

#лятна почивка #почивка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници