5 бона броят баровци за 7-дневна морска почивка в лукс хотели

5 бона броят баровци за 7-дневна морска почивка в лукс хотели

Pixabay

A A+ A++ A

Между 3500 и 5000 лева излиза седмична ваканция на морето в луксозни хотели в пика на сезона, показа проверка на „Телеграф“ в офертите за петзвездна морска ваканция. Цените на нощувките у нас са между 500 и 700 лева и са съпоставими с тези в хотели от същата категория в световноизвестните морски дестинации като Палма де Майорка и Ибиса.

Луксозните хотели у нас обаче включват и редица други екстри в цената. Някои от тях разполагат с басейни с минерална вода и модерни и отлично оборудвани СПА центрове. Освен това сумата от 700 лева включва и закуска, обяд и вечеря. Продуктите са произведени в собствени ферми, в които се отглеждат щастливи кокошки, прасета и телета. В оранжерии в околността се отглеждат сезонно напълно чисти и натурални продукти - пресни, вкусни и узрели на слънце.

Зад граница

За сравнение в Ибиса, ако решите да отседнете в 5-звезден хотел, нощувката струва от 600 до 2700 лева, като в някои случаи включва само закуска. В Палма де Майорка пък средната цена на нощувка е около 1000 лева, но има и такива, които предлагат нощувки по 600 лева. В сумата обикновено е включена закуска, ползване на няколко басейна, фитнес център, СПА, паркинг. Стаите са луксозни и климатизирани, но са 20 квадратни метра. За сравнение у нас луксозните места предлагат доста по-големи пространства, като размерът на помещенията за настаняване стига 32 квадрата.

Велинград

За почитателите на лукса, които обаче не държат да са близо до морето, се предлагат и нощувки в хотели във Велинград. Цените в тези с категория 5 звезди и с включена закуска започват от 200 и стигат до 300 лева на човек.

Сравнение установи, че цените в луксозните хотели на морето в момента са между 9 и 13 пъти по-високи спрямо най-евтините оферти. Например за квартира на Кранево ще платите 55 лева за нощувка на човек без храна и допълнителни екстри, а в Созопол има и по 40 лева.

#лятна почивка #на море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници