Денков зове прокурорите и съдиите: Защитавайте жертвите, не насилниците

Денков зове прокурорите и съдиите: Защитавайте жертвите, не насилниците
A A+ A++ A

Днес за пореден път хората в България са гневни и имат основание, защото сме свидетели на поредното садистично действие, което е останало незабелязано от правосъдната система.

Това заяви премиера акад. Николай Денков в началото на правителственото заседание.

„Темата на деня не е добра. Шокиращо е както безразличието към чуждата болка от длъжностни лица, така и гласовете на подкрепа към това деяние. Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, за да пресечем настъплението на агресията и болката в нашата страна", допълни Денков.

„Възлагам на министрите на МВР, на МП, на МТСП и на МО през следващата седмица да прегледате това, което не работи във вашите системи и да предложите промени, с които да променим тази негативна тенденция. Моля да отбележите и мерките, които не са само в областта на правителството и засягат и другите институции. Очаквам силите на реда да използват сила само когато е необходима, а в останалото време да бъдат сила на доброто", каза още Денков.

„Призовавам правосъдната система – прокурорите и съдиите, да използват правомощията си, за да защитават жертвите, а не насилниците. Хората искат правосъдие, а не апатия и безразличие към човешката болка“, посочи Денков.

Той се обърна и към депутатите с призив да приемат "правилните закони, които не оставят вратички на насилниците да се измъкнат". Денков призова родители и учители също да вземат мерки, защото от техния личен пример зависи как ще израснат нашите деца. Училището е място и за образование, и за възпитание, каза премиерът.

#Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници