Радев: Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен (ВИДЕО)

Радев: Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен (ВИДЕО)

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и политически порочен. Това коментира президентът Румен Радев по повод предложените промени в Конституцията от страна на ПП-ДБ, които ограничават правомощията на държавния глава.

"След едно много дълго подготвяне на публиката за предстоящи чудодейни промени в правосъдната система, за правосъдна реформа – обществото ни очакваше работещи решения, които да водят към повече справедливост и отчетност, към по-малко политизация а съдебната система. Вместо това ни се сервира изненадващо национално разделение и атака срещу президентската институция и местната власт."

„Колкото по-ниска е легитимността на едно управление, толкова повече то е стреми да закрепи своята власт с административни и силови мерки. Явно управляващите виждат в служебните кабинети някаква заплаха. Но явно заплахата е от осъзнаването на контраста – особено между последния служебен кабинет и последните работни правителства. Докато те създаваха кризи – служебното ги решаваше."


# Румен Радев #конституционни промени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници