Цацаров залагал на промяна за „прокурора на първа линия"

Цацаров залагал на промяна за „прокурора на първа линия"
Кандидатурата на Цацаров бе издигната с подписите на седем от членовете на Висшия съдебен съвет. Изборът ще е в средата на месец декември. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Осигуряване на нормални условия за работа на „прокурора на първа линия" ще бъдат основните акценти в концепцията на номинацията за главен прокурор на председателя на Окръжен съд Пловдив Сотир Цацаров, сподели сам той.

В концепцията си Цацаров залага на промяна в прокурорската система отвътре, която да бъде свързана преди всичко с фигурата на прокурора, който е на първа линия, който всеки ден е в съдебната зала, цитира го информационна агенция „Фокус".

„Смятам, че ако успея да заложа идеите за промяна именно на тези, които са на непосредствената първа линия, бих могъл да очаквам и съответен резултат", посочи Цацаров.

Той каза, че му предстоят седем дни, в които да изготви концепцията си. Процедурата изисква публичното й представяне и тя ще бъде общо достояние в интернет, коментира още той.

На въпрос смущава ли го това, че досега е бил съдия, а сега е номиниран за главен прокурор Цацаров заяви, че не се притеснява, защото това е свързано с работата му с наказателната материя.

„Работата е много различна, но в същото време и близка по материя. Не мога да кажа, че тя е нещо, което е напълно и съвършено познато за мен, но и в никакъв случай не мога да кажа, че нямам поглед върху прокурорската работа. Най-малкото всеки ден имам такъв в съдебната зала и всеки ден имам поглед върху проблемите и начина на работа на колегите си прокурори", обясни Цацаров.

Кандидатурата на Цацаров бе издигната с подписите на седем от членовете на Висшия съдебен съвет. Изборът ще е в средата на месец декември.

В подписката са имената на Галя Георгиева, Ясен Тодоров, Светла Петкова, Михаил Кожарев, Каролина Михайлова, Магдалена Проданова, Соня Найденова.

#главен прокурор #кандидатура #Пловдивски окръжен съд #Сотир Цацаров #ВСС #Висш съдебен съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници