Нострадамус предрекъл непоносимо жежката вълна в Европа?

Нострадамус предрекъл непоносимо жежката вълна в Европа?

Pixabay

A A+ A++ A

Френският астролог Мишел дьо Нострдам, по-известен като Нострадамус, изглежда е предсказал парещата жега, която в момента засяга голяма част от Европа.

Известната книга на Нострадамус „Пророчествата“, публикувана преди около 500 години, съдържа редица сбъднати предсказания, включително Френската революция, идването на власт на Адолф Хитлер и хвърлянето на атомни бомби над Япония.

В друго преосмисляне на работата му от 2005 г. дори се предполага, че той е предсказал смъртта на кралицата през 2022 г. (в резултат на това книгата достигна първото място в списъка с бестселъри на The Sunday Times).

Сега едно от предсказанията на Нострадамус за 2023 г. изглежда се е сбъднало, като съдържа някои плашещо точни подробности за горещините в Европа, пише Daily Star.

"Като слънцето, главата ще търси блестящото море: Живата риба в Черно море ще бъде цялата сварена. Когато Родос и Генуа са полугладни, местните хора ще работят, за да ги избият", пише той, намеквайки за знойното време и повишаващите се температури на морето.

Гръцкият остров Родос беше сред най-засегнатите места от знойната жега, като температурите достигаха 40°C. В резултат на горските пожари британско семейство реши да се откаже от ваканция за £2500 и да се върне от планирана почивка още тази седмица.

"Беше задушаващо. Работела съм в Тексас и на други места по света, но тук беше просто задушаващо. Кара те да губиш съзнание и да ти се вие ​​свят. Може да те накара да се почувстваш зле, а ние загубихме апетита си - не можехме да ядем много. В бъдеще, ако отида някъде в Южна Европа, ще отида през май и ще избягвам юли и август. Особено с децата, определено ще променя плановете си за бъдещето и ще избягвам места като това по това време на годината", казва Сали Урвин, дошла на Родос със синовете си тийнейджъри.

Генуа получи жълто предупреждение за гореща вълна, въпреки че градът в Северна Италия далеч не е най-засегнатият от нея. В други части на страната температурите достигнаха 40 градуса. Отбелязани са многобройни случаи на смърт от топлина.

Настоящият рекорд за Европа е 48,8C (Сардиния през 2021 г.). Метеоролозите предупреждават, че скоро тази цифра може да бъде надвишена.

Превод: GlasNews





#Нострадамус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници