Арестуваната Белослава пийнала 2 бутилки вино, преди да седне зад волана

Арестуваната Белослава пийнала 2 бутилки вино, преди да седне зад волана

ФБ/Белослава

A A+ A++ A

Певицата Белослава отбеляза най-тъжния си рожден ден на 10 юли, който завърши в килията на Шесто РПУ, след като полицаи я заловиха да шофира пияна и с улиците на София. Тя беше арестувана от полицията в 4:30 сутринта, след като била спряна за проверка от патрулен автомобил на МВР на булевард „Ал. Пушкин, а дрегерът е отчел 1.25 промила съдържание на алкохол в кръвта й.

Новината за задържането на 49-годишната певица изненада неприятно огромната и маса от почитатели. До този момент Белослава беше давана като пример за подражание, за разлика от много нейни колеги от музикалния бранш и шоу бизнеса. Тя никога не беше попадала в медиите с шумна и непристойна изцепка.

По зла ирония на съдбата, или типично по български, Белослава беше едно от лицата на финансираната от държавната компания "Не карам пил“ от далечната 2007 година, заедно с куп популярни шоу звезди, за които известно, че не са трезвеници. Сред тях бяха Графа, Камен Воденичаров, Наталия Симеонова, Део, Иван и Андрей и други.

Макар трудно да се намира оправдание за постъпката на Белослава, нейни близки търсят смекчаващи вината й обстоятелства - джаз певицата е подкарала пяна автомобила си в 4:30 след полунощ не за да криволичи безцелно из софийските улици, а да си купи цигари след чудното парти дадено в къщата ѝ на улица „Беловодски път“ в квартал Бояна по повод 49-ия й рожден ден. Разстоянието от дома на Белослава до денонощния магазин, пред който е бил прихванат автомобилът й от полицейския патрул е под 1 км.

Според запознати изпълнителката е напуснала къщата си, малко след като гостите й са си тръгнали. Тъй като съпругът на Белослава - художникът и бизнесмен Евгени Йонов, е бил доста по-почерпен с алкохол от своята любима, певицата решила сама да отскочи до денонощния магазин. Неофициално се твърди, че през цялата нощ Белослава е изпила две бутилки бяло вино, но по никакъв начин не се е чувствала неспособна да управлява автомобил. Джаз изпълнителката консумира само вино и коктейли за и разлика от мъжа си не посяга към твърдия алкохол.

Белослава трудно ще понесе обществения съд. Тя е отговорен и съвестен човек и отлично осъзнава, че се е изложила здравата на стари години и разочаровала голяма част от почитателите си. Фактът, че е с изключен телефон от 3 дни ясно показва, че се срамува от постъпката си, загрижени за певицата с крехка и ранима душа са нейните приятели.

В сряда, две денонощия след ареста й, Белослава намери сили да се извини на публиката си и да признае своята грешка, направи го в официалния си профил във Facebook.

Все още не е известно защото певицата не е тества на за наркотици. Възможно е самата тя да е отказала да даде проба за дрога. Друга възможност е полицаите да са се смилили над прегрешилата рожденичка. Засега се знае, че популярната певица категорично е отказала да даде кръвна проба за алкохол.

Белослава ще бъде съдена за шофиране в нетрезво състояние, тъй като при над 1.2 промила в кръвта по закон се носи наказателна отговорност. Според закона може да лежи от 1 до 3 години, както и да плати глоба 200 до 1000 лв. Според юристи може да се размине само с условна присъда, тъй като провинението й е първо, пише "Уикенд".


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници