МК провери Андреа заради клипа на гроба на Вазов: Няма нарушения

МК провери Андреа заради клипа на гроба на Вазов: Няма нарушения

YouTube/Cover photo

A A+ A++ A

Министерството на културата не установи нарушение в това, че попфолк певицата Андреа е заснела видеоклип на гроба на Иван Вазов.Това обявиха от главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ към Министерство на културата за NOVA.

Певицата заяви, че песента е посветена на нейната прабаба, която била близка с Вазов

Оттам посочват, че в резултат на направената проверка, на основание чл. 192, ал. 1, т. 1 от Закона за културното наследство, не е установено нарушение на разпоредбите на ЗКН на територията на гроба на Иван Вазов, единична историческа недвижима културна ценност, с категория „национално значение“.

Клипът е качен преди два дни в YouTube и е кавър на сръбската песен Djanum на Teya Dora. В него тя пее на сръбски баладата, чийто текст е за болката, която няма с кого да споделиш, и за самотата. След публикацията ѝ в социалните мрежи стана ясно, че песента е посветена на баба ѝ. Негативните коментари на феновете ѝ обаче не закъсняха.

"Снимахме клипа на гроба на Иван Вазов, който преди горе-долу 100 години каза на прабаба ми, Ана, че трябва да продължи да пее. И даде роза когато пееше в театър “Ренесанс” и заместваше Мими Балканска, както пише в дневника и. Но прадядо, не даде ! Каза, че певиците не са достойни жени. Аз направих този кавър за теб!", написа бившата половинка на Кубрат Пулев в профила си в Instagram.

#Андреа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници